Kulka János visszatér a színpadra

Kulka János az X. című filmben
Kulka János az X. című filmben
Vágólapra másolva!
2016-os agyvérzése óta idén márciusban elszőr lép színpadra teljes értékű színészként Kulka János. Tavaly ősszel jött ki a mozi, amiben néma karaktere volt, most viszont Gryllus Dorka oldalán szöveges szereppel tér vissza. 
Vágólapra másolva!

Kulka János a 2016-os agyvérzése óta alig hallat magáról. Ugyan vállalt egy szöveg nélküli szerepet a tavaly ősszel kijött, X – A rendszerből törölve című filmben, azonban terveiről sokat sejtetett az, hogy időközben felmondta szerződését a Katona József Színháznál. Kulka felépülése rendben ment, azonban a beszéd tökéletesítése nem sikerült eleddig,

ezért vonult vissza félig-meddig.

Azonban a legújabb hírek szerint már január 31-én színpadon láthatja a közönség. A Dollár Papa Gyermekei nevű független alkotói csoport Árvácska című darabjában vállalt el egy kisebb szerepet.

Kulka János az X – A rendszerből törölve című filmben Forrás: Pintér Leo

Nem sokkal később pedig, márciusban a Trojka Színházi Társulás Cseresznyéskert-feldolgozásában kapta Firsz, az öreg inas szerepét. Az előadásban feltűnik Gryllus Dorka is, aki nagyon lelkes a közös munka miatt. A színésznő a Blikknek azt mondta, „nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok Jánossal. Mindig is

Legutóbb a Félvilág című filmben dolgoztunk együtt, akkor is nagyon inspiráló volt, most pedig fantasztikus dolognak élem meg, hogy egy színpadon fogunk állni.”

A darab rendezője, Soós Attila a lapnak elmondta, hogy hosszas egyeztetés előzte meg a közös munkát. „Jánossal a Gryllus Dorkával történt beszélgetésünk után vettem fel a kapcsolatot, még augusztusban. Két csodálatos vacsora után, amelyek során megismerkedett a társulatunk tagjaival, lett bizonyos, hogy kíváncsiságunk egymás iránt kölcsönös, és nagyon várjuk az első közös munkát, amely most a Cseresznyéskert-ben valósul meg.”