Idén is nyilvános lesz a Magyar Sajtófotó pályázat zsűrizése

Vágólapra másolva!
Január végén tartják a sorban a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrizését, ami idén is teljesen publikus lesz.
Vágólapra másolva!

Január 16-án járt le a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat nevezési határideje, és a zsűrizés Idén is teljesen nyilvános lesz, 2019. január 25-26-27-én tartják a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A zsűri elnöke Szlukovényi Tamás, tagjai pedig Bielik István fotóriporter, Ami Vitale fotográfus, Lois Lammerhuber fotográfus és könyvkiadó, valamint Stefano De Luigi fotográfus.

Az idei pályázat újdonsága,

hogy a MÚOSZ Nagydíj és az André Kertész-nagydíj nyerteseinek nevét csak az áprilisi díjátadón hozzák nyilvánosságra.

A zsűrizés a hagyományoknak megfelelően publikus, a helyszínen végig követhető, kivéve a két nagydíj odaítélését. Az utolsó fordulót az interneten már nem közvetítik. A zsűrizés kezdése minden nap, fél 10 és 10 óra között várható. A pályázat végeredményéről 2018. január 28-án, 13 órakor sajtótájékoztatót tartanak a Capa Központban.

Az idei pályázat egyik érdekes programja január 28-án, 18 órakor Ami Vitale, a National Geographic többszörös World Press Photo díjas fotográfusa, a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrijének tagja, prezentációt tart a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában, a VI. kerületi Vörösmarty u. 47/A szám alatt.