Meghalt Nancy Wilson Grammy-díjas énekesnő

Nancy Wilson
(FILES) In this file photo Singer Nancy Wilson performs live onstage at the 17th Annual NEA Jazz Masters awards and concert January 12, 2007 in New York City. - Nancy Wilson, an award-winning jazz singer died December 13, 2018 at her home in Pioneertown, California at the age of 81. (Photo by Bryan Bedder / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Aktív énekesi karrierje több mint 50 éven át tartott, három Grammy-díjat is kapott, de volt saját tévéshow-ja is a '60-as években. Csütörtökön meghalt Nancy Wilson énekesnő.
Vágólapra másolva!

81 éves korában, csütörtökön meghalt Nancy Wilson egykori, nagyon sikeres énekesnő. Az 1937-ben született Wilson karrierje 50 évnél is tovább tartott, és külön érdekesség, hogy rengeteg zenei stílusban kipróbálta magát. Jazzel kezdte, természetesen az R&B-t is kipipálta, de ugyanúgy szerette a popos vonalat is.

Nancy Wilson 2007-ben Forrás: AFP/2007 Getty Images/Bryan Bedder

Nancy Wilson Ohióban nőtt fel, és zenei karrierjét csak a gimnázium után kezdte, 1956-ban. A Rusty Bryant's Carolyn Club Big Bandben kapott énekesi állást. 1959-ben pedig már New Yorkban élt, ahol napközben titkárnőként dolgozott, esténként pedig klubokban énekelt. Annyira jól menedzselte magát, hogy

egy év múlva már szerződése volt

a Capitol Recordsnál. Stílushatárokra fittyet hányó hozzáállását azzal magyarázta, hogy ő dalspecialista, nem pedig egy-egy stílus királynője. Igazán híres 1962-ben lett, amikor összeállt Julian „Cannonball” Adderley-vel, akinek tanácsára annak idején New Yorkba költözött – írja a The New York Times. Vele csinálták a nem túl fantáziadús nevű, Nancy Wilson and Cannonball Adderley lemezt. Ennek legnagyobb durranása a Save Your Love For Me című szám volt.

1964 és 1965 között négy albuma jelent meg, és mindegyik felkerült a Billboard Top 10-ébe. Három Grammy-díjából ebben a sűrű két évben kapta meg az elsőt. A zenélés és fellépések mellett többször szerepelt a tévében, sőt, saját műsora is volt, a The Nancy Wilson Show, ami '67 és '68 között futott. Karrierje alatt a három Grammy mellé egy Emmyt is kapott, és helyet kapott a Big Band and Jazz Hall of Fame-be is.