Janet Jackson és a Def Leppard is bekerül a rock and roll hírességei közé

Janet Jackson bizarr frizurát villantott: fotó
NEWARK, NJ - AUGUST 26: Janet Jackson attends the Black Girls Rock! 2018 Red Carpet at NJPAC on August 26, 2018 in Newark, New Jersey. Dave Kotinsky/Getty Images for BET/AFP
Vágólapra másolva!
Janet Jackson amerikai énekesnő, a Def Leppard angol rockegyüttes és Stevie Nicks amerikai énekesnő-dalszerző is bekerül jövőre a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame.
Vágólapra másolva!

A clevelandi Rock and Roll Hall of Fame múzeum csütörtökön bejelentette, hogy jövőre milyen előadókat és formációkat iktatnak be. Janet Jackson, a Def Leppard és Stevie Nicks mellett ott lesz még az angol Radiohead, a The Cure, a Roxy Music és a Zombies is.

Az All For You, a That's the Way Love Goes és a Together Again című slágereket is jegyző Jacksonnak

harmadik nekifutásra sikerült bekerülnie,

csatlakozva testvéréhez Michaelhez, valamint a Jackson 5 formációhoz. Stevie Nicksnek ez lesz a második beiktatása, ugyanis a Fleetwood Mac együttes tagjaként egyszer már bekerült az elismert hírességek közé. Stevie Nicks énekesnő-dalszerző 1981-ben indította el szólókarrierjét a néhai Tom Pettyvel közös Stop Draggin' My Heart Around című dallal, amelyet olyan slágerek követtek, mint az Edge of Seventeen és az I Will Run to You.

Az Ohio állambeli Clevelandben található Rock and Roll Hírességek Csarnokába minden évben a könnyűzene történetének olyan jelentős alakjait jelölhetik, akiknek

legalább 25 évvel korábban jelent meg az első albumuk.

A jelöltekről egy művészekből, zenetörténészekből és a lemezipar képviselőiből álló ezerfős testület szavaz, és a nagyközönség is leadhatja a voksát a szervezet honlapján. A közönségkedvenc idén a Pour Some Sugar on Me és a Photograph című számokat jegyző Def Leppard angol hardrockegyüttes volt, amely Nickshez és a Roxy Musichoz hasonlóan első nekifutásra bekerült a csarnokba.

A Radiohead angol alternatívrock-banda OK Computer című 1997-es lemezét a kilencneves évek egyik mérföldkövének tartják. Az oxfordi gyökerű zenekart már tavaly decemberben is a nagy esélyesek között tartották számon, de a beiktatásra végül nem került sor, nem jutottak be. A The Cure brit zenekar az alternatív rock egyik legjelentősebb formációja, amelynek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Friday I'm in Love és a Boys Don't Cry. A Love is the Drug és a More Than This című számokat jegyző Roxy Music az 1970-es évek progresszív rock szcénájának

egyik legismertebb együttese volt.

A Zombies brit rock/beat/pop együttes az 1960-as években élte fénykorát a She's Not There és a Time of the Season című dalokkal. A 34. beiktatási ceremóniát március 29-én tartják a brooklyni Barclays Központban. A rockmúzeum januárban közöl részleteket a jegyértékesítéssel kapcsolatban.

A legutóbbi, tehát idei beiktatottak között volt a Bon Jovi zenekar és a Dire Straits is:

Bon Jovi a rock örök királyai közé kerül

Bon Jovi zenakarát és a Dire Straitset is beiktatják 2018-ban a Rock and Roll Hall of Fame-be. Rajtuk kívül még négy előadó és formáció kerül a legnagyobbak közé a jövő áprilisban. A clevelandi Rock and Roll Hall of Fame múzeum szerdán közreadta azoknak az előadóknak és formációknak a listáját, akiket 2018-ban beiktatnak a legnagyobbak közé, azaz bekerülnek a 'hírességek csarnokába'.