Rekordmennyiségű könyvet gyűjtöttek a rászorulóknak

Vágólapra másolva!
A Libri 2018-ra meghirdetett adományozási akciójában rekordmennyiségű könyv gyűlt össze. Az egy hónapig tartó karácsonyi kampányban a nem használt gyerekkönyvek kerültek gyűjtőpontokba, a cél pedig az volt, hogy ezekkel a kötetekkel tegyék boldogabbá több ezer gyerek karácsonyát.
Vágólapra másolva!

A Libri 2018-as karácsonyi kampányában arra kért mindenkit, hogy vigyék el adománygyűjtő pontjaihoz azokat a gyerekkönyveiket, amiket már régóta nem használnak, és amikkel szívesen szereznének örömet rászoruló gyerekeknek. A vállalat minden évben több ezer könyvet adományoz hátrányos helyzetű és beteg gyerekeknek, idén azonban még többet szerettek volna tenni, ezért olvasóközönségét is bevonták az adományozás örömébe. Az jótékonysági akció mellé állt több ismert ember: többek között Mácsai Pál, Beck Zoltán, Vecsei H. Miklós és Varró Dániel is elvitték a nem használt gyerekkönyveket. A Libri

30 Meseponton gyűjtötte a felajánlott könyveket

országszerte, és vállalta, hogy az összegyűlt, több mint 45 000 könyvet még karácsony előtt körülbelül 60 intézménybe, árvaházba, anyaotthonba, családok átmeneti szállására, kórházba juttatja el, ahol gyerekeknek tud általuk segíteni.

Sándor Gabriella, a Libri-Bookline kommunikációs és marketing igazgatója azt mondta, „a karácsonyi kampány nem remélt mértékű sikere arra ösztönzött minket, hogy ne hagyjunk fel a könyvgyűjtéssel. Ezért úgy döntöttünk, hogy 5 helyszínen

a gyerekkönyvek gyűjtését, hogy ne csak a karácsonyi időszakban tudjuk olvasnivalóhoz segíteni a gyerekeket.”

A Libri karácsonyi adománygyűjtő programjában az olvasóközönség által felajánlott könyveket, a Libri 3000 saját könyvajándékával kiegészítve kórházakba, iskolákba, árvaházakba és nevelőotthonokba juttatja el. A hátrányos helyzetű gyerekeknek a Me-Se-Kő Alapítvánnyal együttműködve szállítják el a könyveket. Az adományokból továbbá azok a gyermekjóléti szervezetek is részesülnek, akikkel a cég évek óta szorosan együttműködik. Ilyen az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány, az Autistic Art Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert projektje, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért, valamint az az 5 kórház Budapesten és vidéken, ahol a Libri 2018 folyamán mesés olvasósarkokat hozott létre.