Rofusz Ferenc Utolsó vacsorája Oscar-díjat is hozhat

Vágólapra másolva!
Negyven év után végre valóra válhat Rofusz Ferenc filmrendező álma: hamarosan kiderül, útjára indulhat-e eddigi legnagyobb alkotása, Az utolsó vacsora, amely meghozhatja számára a második Oscar-díjat. Annyi bizonyos, ha a nemzet művésze megszerzi az aranyszobrot, most legalább nem más veszi át helyette. 
Vágólapra másolva!

Rofusz Ferencet nem engedték ki Los Angelesbe, így 1981-ben a Szabad Európa Rádióból tudta meg, hogy Oscar-díjat nyert. Ezekben a hetekben pedig negyven éve dédelgetett és ezerszer betiltott álma válik hamarosan valóra, ami talán a második aranyszobrocskát is elhozhatja számára.

Rofusz Ferenc, a nemzet művésze a Sláger Témában mesél majd arról, miképpen élte meg, hogy krimibe illő módon más vette át helyette a legrangosabb filmes elismerést, és

miért is kellett négy évtizedet várni arra, hogy végre elkészüljön az Oscar- és Kossuth-díjas rendező talán legnagyobb alkotása, Az utolsó vacsora.

Rofusz Ferenc arról is mesél, miért kellett négy évtizedet várni arra, hogy végre elkészüljön talán legnagyobb alkotása, Az utolsó vacsora Forrás: Origo

A Sláger Téma első órájában azt is megtudhatjuk, hogy a világtörténelem talán legismertebb festményének történetét megelevenítő filmes alkotás elindulhat-e a nemzetközi fesztiválokat meghódító úton, akár egészen Hollywoodig, az újabb Oscar-díjig menetelve.

Turistamágnes

A vasárnapi Sláger Téma második felében, 21 órától Balogh Eleonóra lesz a vendég. Gresham Palota, Iparművészeti Palota, Párizsi Udvar, Szegedi dóm – egy dolog biztosan közös bennük. Üvegfelületeik Balogh Eleonóra értő restaurátori és üvegművész munkásságának köszönhetően újulhatnak meg. Hogy miért is az

övé a világ talán legnagyobb tárlata,

és mivel érthetjük el, hogy az előbb említett, Gaudi milliók által csodált barcelonai épületeinek szépsgével és különlegességével egyaránt vetekedő budapesti látványosságok ugyanolyan turistamágnesekké váljanak, arra is fény derül a Sláger Témából.

December 9-én 20-22 óra között Sláger Téma, a 103.9 Sláger FM-en Rofusz Ferenccel, Balogh Eleonórával, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan.