Vágólapra másolva!
A vertikális tánc úttörője, azaz az amerikai Bandaloop is Budapesten lép fel a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A rendezvény meglepetésekkel teli virtuális adventi kalendáriummal és nyereményjátékkal is készül.
Vágólapra másolva!

A jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Budapesttre látogat a vertikális tánc úttörője, az amerikai Bandaloop is. Olyan, már bejelentett világsztárokhoz csatlakoznak, mint a Jordi Savall, Joseph Calleja, a Theater Basel Balettegyüttese, Eric Whitacre, Ji, Kristjan Randalu és a szaxofonlegenda David Liebman, Judith Hill, vagy épp a GoGo Penguin.

A Bandaloop egyik előadása Forrás: Bruce Clayton Tom

Az amerikai Bandaloop művészei táncoltak már felhőkarcolók üvegfelületein, múzeumok falán, hídpilléreken,

700 méter magas sziklákról elrugaszkodva

a Yosemite Nemzeti Parkban, de táncra perdítették az extravagáns énekesnőt, Pinket is az American Music Awards díjátadó gáláján. Thomas Cavanagh, a társulat igazgatója korábban azt mondta a kezdetekről: „művészeti vezetőnk, Amelia Rudolph fejéből pattant ki az ötlet. Az volt a víziója, hogy

A félelem és a saját félelmekkel való megküzdés szerves része volt a társulat fejlődésének. Amikor új emberek csatlakoztak hozzánk, megtanítottuk nekik a módszert, hogyan tiszteljék a félelmüket, és használják jól a tapasztalataikat.”

A Bandaloop 2017 őszén már járt Magyarországon. Akkor az egyik

Kálvin téri irodaház üvegfalán mutattak be táncelőadást,

és 2019 áprilisában pedig legújabb, Strings című előadásukkal érkeznek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra. A produkciót a Londonban élő zeneszerzővel és DJ-vel, Gabriel Prokofievvel hozták létre, és az előadás egyik főszereplője maga a kötél, amely nemcsak a szó fizikai, hanem metaforikus értelmében is a kapcsolatok, az összetartozás, a szakítás, a megfékezés és a felszabadítás megjelenítője. A sok szempontból formabontónak ígérkező előadás helyszíne ez alkalommal a Müpa lesz.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál idén egy meglepetésekkel teli, virtuális adventi kalendáriummal készült. December 1-től a fesztivál hivatalos közösségi oldalán mindennap kinyílik a digitális adventi naptár egy ablaka, amely minden alkalommal egy fesztiválprogramot rejt. Azok, akik az ott található kérdésre helyesen válaszolnak, páros belépőt nyerhetnek az adott előadásra. 24 kérdés, Összesen 24x2 jegyet lehet nyerni egészen karácsonyig.