Chuck Norris Budapestre jön

Chuck Norris
PHILADELPHIA, PA - JUNE 03: Martial artist/actor Chuck Norris make his Wizard World Comic Con debut during Wizard World Comic Con Philadelphia 2017 - Day 3 at Pennsylvania Convention Center on June 3, 2017 in Philadelphia, Pennsylvania. (Photo by Gilbert Carrasquillo/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Baptista Szeretetszolgálat meghívására érkezik Budapestre Chuck Norris, aki feleségével együtt vesz részt a szervezet karácsonyi jótékonysági rendezvényén.
Vágólapra másolva!

Chuck Norris novemberben Budapestre jön, hogy feleségével együtt részt vegyenek a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz gálán az Arénában. Ez lesz

Chuck Norris első magyarországi útja.

A szeretetszolgálat ezzel indítja útjára idén az országos akciót november 24-én. Az akció lényege változatlan: cipősdobozba helyezett ajándékokat gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek. A 78 éves Chuck Norris baptista családból származik, fontos számára a hit, és ennek szellemében nevelte hét gyerekét. Saját alapítványával a harcművészeteket segítségül hívva támogat szegény sorsú gyerekeket.

Múlt és jelen

Az 1996-ban alakult Baptista Szeretetszolgálat 2004 óta működő karácsonyi Cipősdoboz akciójának célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása. Az adománygyűjtés 2004-es elindulásakor csupán egy gyűjtőponton várták az ajándékokat, amelyekből az első évben 5000 darabot sikerült összegyűjteni. 2017-ben már mintegy 1000 önkéntes segítette a szervezet 3000 dolgozóját, akik 200 helyszínen várták a gyerekeknek szánt, kor és nem szerint felcímkézett cipős dobozokat. A szeretetszolgálat idén 15. alkalommal szervezi meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte már 294 gyűjtőponton várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Aki nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal vagy a szervezethez önkéntesként csatlakozva is segítheti az akciót.

Norris 1962-ben szerelt le a légierőtől, és mindjárt megnyitotta karateiskola-hálózatát. A filmekben, sorozatokban is szereplő szuperhős négy harcművészeti ágban (tangszudóban, taekwondóban, Shito-Ryu karatéban és brazil Jiu-Jitsuban) is

szerzett fekete övet.

Chuck Norris 2016-ban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jerry Markland

10 éves versenyzői pályafutása alatt összesen 5-ször kapott ki, utoljára 1968 elején. 1968 végén profi középsúlyú világbajnok lett karatéban. 1969-ben pedig elnyerte a Karate Hármas Koronáját a legtöbb versenygyőzelmével az adott évben, valamint a Black Belt magazin díját, az Év Karatésa címet. Saját harcművészeti stílust is alapított Chun Kuk Do néven.

Első filmes szerepét 1969-ben Dean Martin filmjében, a Bontóbrigádban kapta, majd 1972-ben a Sárkány útja című filmben mint Bruce Lee ellenfele szerepelt. Norris első főszerepe az 1977-es Országúti bunyós volt.

1992-ben önmagát alakította a testvérrendezésű A bajnok és a kölyök című filmjében. 1993-ban elkezdte a Walker, a texasi kopó forgatását, mely nyolc évig futott a CBS csatornán. Összesen 31 filmes szerepben ismerhettük meg és további 6 sorozatban szerepelt.