Két év után kikerülhet a kórházból Lerch István

Lerch István zeneszerző zenész
Budapest, 2007. április 9. Lerch István zeneszerző-billentyűs-énekes április 12-én jól ismert dalok mellett új szerzeményeket is megszólaltat Budapesten a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Lerch István felesége szerint onnan jött már vissza, „ahol csak a csend van”. Nagyon bízik abban, hogy a zenész tavasszal, két év után elhagyhatja a kórházat.
Vágólapra másolva!

A V'Moto-Rock zeésze, Lercz István két év után, tavasszal talán elhagyhatja a kórházat. Legalábbis felesége ebben bízik. Az utóbbi hetekben éledt fel némileg Lerch István Facebook-oldala, miután egy rajongó a 2017. januári, a zenész agyvérzése előtti utolsó posztjához írta, hogy sokat gondol rá. Lerch Felesége, Enikő válaszolt is az ismerősnek, megköszönte a kedvességet, majd

meg is osztott kisebb részleteket Lerch állapotáról.

Arra reagálva, hogy milyen komoly erőt kívánhat a zenész ápolása, azt írta, „igen így van, de István nagy harcos, visszajött onnan ahol csak a Csend van. Jobban van, várjuk a tavaszt, akkor talán kijöhet.”

Lerch István 2017 eleje óta van kórházban Forrás: MTI/Kollányi Péter

Lerch István még 2017 januárjában lett rosszul, kórházba vitték, ahol kiderült, hogy agyvérzése volt. Hetekig intenzív osztályon kezelték, később volt még egy agyvérzése, meg is műtötték, és azóta a kórházban lábadozik, felesége ápolja. A Bors azt írta, régi barátja, Horváth Charlie minden héten bemegy Lerchhez, legutóbb pedig a Retro Rádió újraélesztett Három kívánság című műsorában három dalt is küldött a barátjának. A lapnak azt mondta: „minden héten bemegyek hozzá. Ki kellett választanom három dalt, abból mind a hármat a Lerch Pistinek címeztem. Joe Cocker barátságról szóló dalát, és két másik Lerch-szerzeményt küldtem neki.”