Újra Budapesten koncertezik a legendás Dire Straits frontembere

Vágólapra másolva!
2019-ben újra turnéra indul Mark Knopfler. Az egykori Dire Straits frontembere új lemezével és legendás zenekara legnagyobb slágereivel lép majd fel. 
Vágólapra másolva!

Hosszabb kihagyás után újra turnéra indul Mark Knopfler, a legendás Dire Straits frontembere. A turné egyik apropója legújabb albuma, ami Down The Road Wherever címmel jelenik meg a közeljövőben. A turné zenei anyagát leginkább az új album adja, de nyilván

elhangzanak majd a veretesebb Dire Straits-slágerek is.

A körút áprilisban indul Barcelonában, aminek az európai etapja júliusban zárul Veronában, majd augusztus-szeptember folyamán Észak-Amerikában folytatódik. A budapesti koncert 2019. július 9-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

Mark Knopfler Forrás: Origo

Mark Knopfler több mint 120 millió lemezt adott el a Dire Straits korai éveitől egészen mostanáig. A többszörös Grammy-díjas énekes és zeneszerző csípős szövegeit és merész gitártechnikáját kombinálva alkotta meg a Dire Straits nagy slágereit, a Money For Nothing, a Sultans Of Swing, a Romeo And Juliet vagy a Walk Of Life című dalokat. Producerként közreműködött Bob Dylan és Randy Newman albumainál és több filmzene készítésénél is. A Down The Road Wherever című, kilencedik szólóalbuma november 16-án jelenik meg.

Knopfler az új turnéja kapcsán azt mondta, „a dalaim azért készülnek, hogy előadjam őket. Imádom az egész folyamatot, dalokat írni egyedül, felvenni őket a bandával, de az egészben a legjobb, amikor élőben játsszuk őket a közönségnek.

városról városra utazni, a többi zenésszel együtt létezni, ez számomra igazi öröm.” Mark Knopfler július 9-i budapesti koncertjére a jegyek elsőként a hivatalos Fan Club-tagok számára érhetőek el október 29-én, 10 órától. A regisztrált Live Nation-tagok október 31-én, 10 órától tudnak belépőket vásárolni, míg a teljes körű jegyeladás november 5-én, 10 órakor indul majd itt és itt. Egyébként Knopfler előzenekar nélkül, 20 órakor lép majd színpadra.