Nagy Feró elmondta, hogyan szervezték be ügynöknek Vikidál Gyulát

Nagy Feró, interjú
Vágólapra másolva!
Nagy Feró elmondta, hogy már egyáltalán nem haragszik Vikidál Gyulára, amiért annak idején besúgó volt. A Beatrice frontembere most azt is elmondta, hogy szerinte zsarolással szervezték be kollégáját. 
Vágólapra másolva!

Nagy Feró a Madách Színház Rockfesztivál című programsorozatán elmondta, hogy hiába jelentett róla annak idején Vikidál Gyula, már rég megbocsátott neki. A Kádár-korszak éveiben hatalmas volt a besúgókból álló ügynökhálózat. Nagy Ferót – tudomása szerint – például tizenhatan is figyelték. Az őt figyelő besúgók közül az egyik a Dalos fedőnevű Vikidál Gyula volt, de a Beatrice frontembere szerint zsarolással szervezték be. „Nem haragszom Gyulára, mindenki a saját életét élte akkor.

engem tizenhatan figyeltek. Egy nővel nem bújhattam úgy ágyba, hogy ne tudjanak róla. Többet tudtak rólam, mint én magamról. Ha akartak tőlem valamit, beszervezték a csajomat” – mondta, és azt is hozzátette, hogy többször is bevitték a rendőrök.

Nagy Ferót 16 ügynök figyelte Fotó: Mudra László - Origo

„Valószínűleg Gyuszit is úgy szervezték be, hogy volt valami balhéja, és akkor azt mondták neki: „jó, akkor ebből most nem lesz ügy”. Állítólag Gyuszi elég erőteljes ember,

Nyolc napon túl gyógyult, és azzal is meggyanúsították, hogy lopni akart a boltból, hiszen betörte a kirakatot. Onnantól kezdve bármit ráfoghattak. Állítólag azt mondták neki, ebből nem lesz ügy, de akkor kéne cserébe egy-két dolgot mondania” – idézte a Bors Nagy Ferót, aki azt is elmondta, hogy

őt is próbálták beszervezni, de végül sikerült megúsznia.

A két rocker, Vikidál és Feró egyébként annak idején, 1983-ban együtt vitték sikerre a híres rockoperát, az István, a királyt.

Karosszérialakatosból lett a magyar rock őstorka

Tizenhét éves kora óta énekel rockegyüttesekben, 1982 óta játszik zenés színházban. Egyedi énekhangja azonnal felismerhető. Szuggesztív színpadi jelenléte maníroktól mentes, jó értelemben nyers és őszinte. Igazi frontember, aki húzza magával az egész produkciót, legyen az rockkoncert vagy színházi előadás. Ahogy a dalban énekli: „csak a szívemet dobom eléd".