Több tízezren élvezték a zenét a Budapest Music Expón

13. Budapest Music Expo
13. Budapest Music Expo
Vágólapra másolva!
Vasárnap véget ért a 13. Budapest Music Expo, ahova rengetegen érkeztek, hogy kipróbálhassanak hangszereket, megnézzenek bemutatókat, és részt vegyenek szakmai előadásokon. A Budapest Music Expóra több tízezer ezer ember látogatott ki.
Vágólapra másolva!

A három nap alatt nyitástól zárásig szóltak a gitárok, a dobok, a zongorák és egyéb hangszerek a 13. Budapest Music Expón. A rendezvény ideje alatt közel háromszáz hangszerbemutató és koncert volt. A Budapest Music Expón zárult az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntője. A versenyt a Fangler's nyerte, így a zenekar a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) jóvoltából

1 millió forint értékű hangtechnikai felszereléssel,

a Hangfoglaló Program felajánlásának köszönhetően pedig 2 millió forintot érő egyedi pályázattal gazdagodott. Mellettük három együttes tehetségét ismerte el a zsűri különdíjjal, ők a Nene, a Ruby Harlem és a Carson Coma.

A Budapest Music Expóra idén is több tízezer zeneszerető ember látogatott ki Forrás: Budapest Music Expo

A Hanosz idén is kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Az év zenésze Köteles Leander, az év helyszíne az Analog Music Hall, az év zenepedagógusa díjat idén nem egy tanár, hanem egy intézmény, a Kőbányai Zenei Stúdió kapta. Az év felfedezettjei Berkes Olivér és Závodi Marcell, az év hangmérnöke Mohai György, az év hangtechnikusa Bácskay Gábor, az év fény- és látványtechnikusa Magony Zoltán, az év hangszerjavítója Medgyesi Tibor, az év zenei újságírója Hegedűs István, az év különdíjasa Jantyik Zsolt, a Budapest Music Expo különdíjas terméke a Pearl MinicPro Dobmodul és Pearl E-merge elektromos dob lett.

A Budapest Music Expóra idén is több tízezer zeneszerető ember látogatott ki.

„A 13. expó számomra jelenleg a legkedvesebb az összes eddigi közül, mivel az idei évben számtalan olyan jelentős történést sikerült megvalósítanunk, amit ezelőtt még senki sem csinált Magyarországon. Ilyen például

vagy az oktatási szekció, amely páratlan összefogással jött létre. De említhetném a 93 szakmai programot is” – mondta Andrásik Remo főszervező.