Háromnapos fesztivállal zárja hetedik évadát a Budapest Park

Budapest Park
Vágólapra másolva!
A Kapuzárási Piknik nevű minifesztivállal zárja idei, hetedik évadát a Budapest Park. A fellépők közt ott van az idén egyetlen önálló parkos koncertjét adó Ganxsta Zolee, a táncosokkal, dívákkal kiegészülő Brains, illetve az 2018-as év utolsó budapesti koncertjét adó Punnany Massif.
Vágólapra másolva!

A Budapest Park komoly évadon van túl, és a sima nyárbúcsúztatás helyett inkább egy kicsit meghosszabbítják a buliszezont. Egészen szeptember 30-áig, egész pontosan hajnalig várják még a látogatókat. Egy háromnapos minifesztivállal készültek a szervezők. Szeptember 27-én Big Daddy L. ötvenedik születésnapját ünnepli a Budapest Park idei évadában először és utoljára fellépő Ganxsta Zolee és a Kartel. Igazi bestof koncerttel készülnek, ahol a Jégre teszlek, a Helldorádó vagy a Gyilkosság Rt. című lemezek dalai is helyet kapnak majd. Másnap, szeptember 28-án

a hazai elektronikus zene nagymenői lépnek fel:

a Brains nagysikerű júniusi koncertje után mostmeglepetésvendégeket is hoz magával. Az már biztos, hogy ezen az estén Sena és Pásztor Anna is a színpadra áll majd, illetve a New Dance World Hiphop Dance School profi táncosai segítik a Brainst. A koncert után pedig egy after lesz a legnagyobb dubstep, trap, drum and bass illetve riddim himnuszok kíséretében.

A Budapest Park boldog közönsége Forrás: sinco.hu/Batori Gabor

Aztán szeptember 29-én valóban az utolsó tánc készül. lemezbemutatóra és születésnapi karneválra készül a Punnany Massif. A koncert után a nagysikerű Queens party, a város legnagyobb r'n'b és hiphop őrülete veszi kezdetét és nyúlik át egészen a vasárnap hajnalba. A Kapuzárási Piknik Fesztiválra

limitált számban bérlet is váltható

De persze az utolsó hétvége előtt is érdemes még ellátogatni a Nagyszünetbe és a Budapest Parkba. Előbbi programjai közt szerepel még kertmozi (a 2 kaliber-t és a Charlie angyalai-t vetítik), illetve a nagy sikerre való tekintettel újból csatlakoztak a Bringás uzsihoz, ahol ezúttal is többféle finomsággal várják a biciklivel érkezőket. A Budapest Park nagyszínpadán szeptember 20-án a fesztiválszezont és európai turnéját zárja a Paddy and the Rats; szeptember 21-én vadonatúj lemezét mutatja be a Margaret Island olyan vendégek közreműködésével, mint Gerendás Péter és Jumodaddy, amit egy, szokás szerint már most (idén ötödszörre) teltházas Necc party követ; szintén sold out Majka nyárzáró koncertje, ami után a Pressplay videódiszkó várja a bulizni vágyókat.

Ez volt a Budapest Park 7. évada, és még nincs vége Forrás: Origo

Ezek alapján nyugodtan kijelenthető, hogy erős felhozatallal fejezi be hetedik, egyben eddigi legerősebb évadát a Budapest Park. A szórakozóhely

5 hónapos nyitvatartása alatt közel félmillió ember bulizott

a csillagos ég alatt többek közt olyan világhírű és legendás előadók koncertjeire, mint Billy Idol, az Alice In Chains, a Queens of the Stone Age vagy éppen Paul Kalkbrenner. A Nagyszünet chilles zónájába is különleges események költöztek: a Firebirds csapata a tűzzel varázsolt; különleges audiovizuális élményt nyújtottak a Pixel Magic beszélgetései; teltház előtt adott akusztikus koncertet többek közt Bérczesi Robi (hiperkarma), a Margaret Island vagy Beck Zoli (30Y); a szabadban mentek a kultfilmek és volt vébéközvetítés is.

Félmillió ember látogatott el idén a Budapest Parkba Forrás: sinco.hu/Batori Gabor

A Park idén is kiemelt

figyelmet fordított a társadalmi szerepvállalásra.

Gyűjtött például a Heti Betevőnek; grafikusokkal készíttette el a Quimby dalait, hogy azok is megértsék őket, akik nem hallhatják – a képeket aztán elárverezte, a befolyt összeggel pedig egy hallássérültekkel foglalkozó alapítványt támogatott. Többször szervezett a Vöröskereszttel közösen véradást, de a sportolásra is felhívta a figyelmet a Bringás uzsival. Mindemellett a havi rendszerességgel megrendezett ingyenes gyerekprogram, a Pöttömkert is sikeres volt. Többek közt az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével vendégül láttak hátrányos helyzetű kisgyerekeket, emellett mesekönyveket gyűjtöttek a Pauker Nyomda és Máltai Szeretetszolgálat összefogásával. A Csodalámpa Alapítvánnyal együttműködésben pedig valóra váltották a súlyosan beteg Regő kívánságát.