Száz fiatal művészt nyerte el a hároméves ösztöndíjat

Vágólapra másolva!
Száz fiatal és középgenerációs művész nyert három évre ösztöndíjat a Magyar Művészeti Akadémia pályázatán. Az MMA az elkövetkezendő években újabb száz-száz 18-50 éves művész részére ítéli majd meg a három éven keresztül havi bruttó 200 ezer forinttal járó ösztöndíjat, amelyre minden művészeti ág képviselői pályázhatnak.
Vágólapra másolva!

Száz fiatal és középgenerációs művész nyert el három évre szóló ösztöndíjat a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pályázatán, az eredményt kedden tették közzé. Az MMA elkezdte a művésztámogatási rendszer átfogó kiépítését, és ennek részeként a kormány együttműködésével ebben az évben új alapokra helyezi ösztöndíjprogramját is. Az MMA költségvetéséhez rendelt forrásból szeptember 1-jétől száz fiatal és középgenerációs művész kap ösztöndíjat. Az MMA

minden évben újabb száz-száz 18-50 éves művész részére ítéli meg

a három éven keresztül havi bruttó 200 ezer forinttal járó ösztöndíjat, amelyre az akadémia által képviselt minden művészeti ág képviselői pályázhatnak. Nem kizáró ok, ha valaki más művészeti ösztöndíjban is részesül, ám az MMA akadémikusai, a döntőbizottság tagjai, szakértői, továbbá közeli hozzátartozóik nem jelentkezhetnek.

A pályázatnak nem feltétele az egyetemi végzettség

– mondta korábban Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. A művészeti ösztöndíj idei nyerteseinek listája elérhető az MMA honlapján.