Megműtötték Kubik Annát, elviselhetetlen fájdalmai voltak előadás közben is

2018.07.11. 15:35

Megműtötték Kubik Annát. A Kossuth-díjas színésznő gyakran előadások közben is elviselhetetlen fájdalmat érzett. Azt mondta, nem bánja, hogy most kényszerpihenőre szorul, de a diéta betartása nehezére esett. 

„Egy hónappal ezelőtt epehólyagműtétem volt. Köszönöm, most már jól vagyok, csak sokat kell pihennem, ezért a nyárra csak a székelyföldi verstábort vállaltam el” – mondta a Lokálnak. Azt is hozzátette, hogy elviselhetetlen fájdalmai voltak. „Novemberben kezdődtek a görcsök, amiket először fájdalomcsillapítóval kezeltem, de aztán már az sem segített. Elviselhetetlen fájdalmak gyötörtek, olyan görcseim voltak, amit nem kívánok senkinek. Előfordult, hogy előadás közben jöttek a fájdalmak, és bár egyet se mondtam le, nem volt könnyű a színpadon. Eleinte nem lehetett látni, hogy mi a probléma, aztán tavasszal kiderült, hogy epekövem van. Dr. Topa Lajos, a Szent Imre Kórház főorvosa ki is műtötte a köveimet. A beavatkozás után három nappal már bemutatóm volt a debreceni színházban, amit nehezen tudtam végigcsinálni. Az epehólyagműtétre pedig egy hónapja került sor dr. Brenner Barnabás által, mert annyi munkám volt, hogy megvártam az évad végét”.  

Kubik Annának a lábadozásban a diéta betartása volt a legnehezebbFotó: Mudra László - Origo

A 61 éves Kossuth-díjas színésznő azt mondta, hogy a diéta betartása volt a legnehezebb a lábadozásban. „A műtét után diétáznom kell, nem ehetek zsíros ételeket és édességet sem. Ez volt a legnehezebb, ugyanis igazi csokifüggő vagyok. Emellett pihennem kell, így nem vállaltam nyárra a táboroztatáson kívül semmi más munkát. A család kiskutyáját, Legót is nemrég műtötték, úgyhogy most ketten lábadozunk. Öt bemutatóm volt az évadban, alig voltam itthon, szóval rám fér egy kis kényszerpihenő. Így van időm behozni az évközi elmaradásaimat, jut időm olvasni és készülni a következő évadra is, hiszen akkor is lesz bőven munka. Többek között felkértek minket egy lengyelországi fesztiválra az Az ajtó című darabbal. Nekem most az lesz a nyaralás, hogy végre itthon lehetek”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK