"Néha átrepültünk Los Angelesbe Flo Ridához" - Nervo interjú a Soundon

Nervo interjú, Balaton Sound 2018
Vágólapra másolva!
Olivia Nervo és Miriam Nervo egy melbourne-i ikerpár. Már gyerekként modellkedtek a sport mellett, népszerűek voltak, szerették őket egészen kicsi koruktól. Az operaénekesi pályával kacérkodtak, de végül inkább neki sem futottak. Elkezdtek viszont dalokat írni másoknak. Az meg annyira jól ment, hogy meg sem álltak a Grammy-díjig – David Guetta „When Love Takes Over” című dala menetelt egészen eddig. Hosszú még a világsztárok listája, akik óriási slágereket köszönhettek a lányoknak, ők most már viszont inkább dj-znek. Így tettek a Balaton Soundon is. Fellépésük előtt készítettünk velük egy négyperces, merengős életútinterjút. 
Vágólapra másolva!

Fú, hát nem mondom, hogy nem meglepő ez az outfit!

Olivia: Imádunk ilyen hülyén felöltözni!

Miriam: Nagyjából két napja találtam ki a mai make upot. Ezt a szemfestéket 2-3 napja vettem talán.

Olivia: Természetes az számunkra, hogy néha így nézzünk ki. Alapvetően szerintem mi is tök unalmasan öltözünk fel. Semmi extra. De aztán vannak ezek a napok, amikor végre ilyenek vagyunk. Ilyen formán is kiéljük magunkat.

Miriam: Bár mondjuk most már ráférne valami frissítés a ruhatárunkra. Megőrülök attól, hogy ugyanazt kell felvennünk, mint nemrég. Unalmas, na!

„Természetes, hogy néha így nézünk ki” Fotó: Major Kata - Origo

De azért annyira ugye nem derogál egyszerű ruhákat felhúzni a hétköznapokon?

Olivia: Nem, illetve de. Hiszen még a hétköznapokban is van valami apró csavar a megjelenésünkben.

Értem, mint mondjuk ez a haj?

Miriam: Jaj, ne aggódj nem mindig ilyen.

Elnézlek most benneteket, ahogy egymás szavába vágva válaszoltok, és azon gondolkodom, hogy vajon ki lehet a főnök?

Miriam: Abszolút megoszlik közöttünk. Attól függ, hogy melyikünket kapja el jobban a flow. Ha Oliviának van több energiája, akkor ő a főnök, ha nekem, akkor én. Nagyjából hétről hétre változik ez. Tényleg mi vagyunk a tökéletes páros ebből a szempontból. Megbízunk egymásban, és tiszteljük is egymást.

Olivia: Elképesztő, ami munka közben megy közöttünk. Dolgozunk másokkal is, de soha nem olyan zökkenőmentesen, mint amikor együtt csinálunk valamit. Nagyon jó...

Miriam: ...kapcsolat a miénk.

Olivia: Pontosan!

„Mi vagyunk a tökéletes páros” Fotó: Major Kata - Origo

De azért vitáztok, ugye?

Olivia: Persze!

Miriam: Naná, szinte minden nap!

Olivia: Szerintem minden nap ötször, de nem akárhogyan.

Ezeket a vitákat inkább építő jellegű megbeszéléseknek mondanám.

Baromi szerencsések vagyunk, hogy ez így van.

Miriam: Így belülről nézve abszolút érthető, hogy miért tud fennmaradni olyan sok testvérekből összeállt csapat. Nagyon sok nyomás nehezedik ránk, keveset alszunk, sok a feszültség, meg a hülye helyzet. Sokat segít az, hogy a testvéreddel vagy benne ezekben a helyzetekben. Egészen más így.

Mi hiányzott akkoriban, amikor dalszerzők voltatok, és nem előadók?

Olivia: Hihetetlenül jó dolog volt dalokat írni! Egy nagyon jól felépített, rendes, keretek és szabályok alapján működő életünk volt. Oké, néha fel kellett ülni a repülőre, és elmenni Los Angelesbe, hogy összefussunk Flo Ridával, vagy a Keshával, vagy valaki mással, de alapvetően olyan volt, mint egy 9-től 5-ig tartó meló.

Most viszont körbetáncoljuk a világot.

Egyik este még Las Vegasban vagyunk, másnap pedig már egy másik kontinensen. Közben pedig írjuk tovább a dalokat. Őrület ez az élet! Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ebben benne lehetünk.

Fotó: Major Kata - Origo

No, de mikor bizonyosodtatok meg arról, hogy váltani kellene?

Miriam: Ez teljesen természetesen és folyamatosan alakult így. Ez nem egy pillanat alatt történt.

Olivia: Egyáltalán nem.

Miriam: Mindig is dj-ztünk, de inkább csak házibulikban, szülinapokon a haveroknak. Egyébként a baráti társaságunk is tele van dj-kkel. Van, aki amúgy grafikus, de hétvégente meg pörgeti valamelyik buliban. Sőt, még olyan is van, aki hétköznap bankban dolgozik, hétvégén pedig dj. Sorolhatnánk még, sok ilyen van.

Miriam Nervo Fotó: Major Kata - Origo

Olivia: Csomó dalt, elég nagy slágereket írtunk más dj-knek, aztán egyszer felmerült, hogy lenne valaki, aki kiadná akár úgyis a dalainkat, ha azokat magunknak írnánk. Szerveztek pár fellépést, beindult a dolog, és most itt vagyunk. Pofonegyszerű volt az egész.

Miriam: Ja, hát és aztán hirtelen ki kellett találnunk valami nevet is. Így a jött a Nervo. Most meg itt ülünk, és kérdezel minket.

Gondolom, tudtok hangszeren játszani.

Olivia: Igen, méghozzá zongorán. Hétéves korunk óta.

Olivia Nervo Fotó: Major Kata - Origo

Lesz majd valamikor hangszer is veletek a színpadon?

Egyszerre: Neeeem.

Olivia: Nagyon szeretünk dj-zni. Amikor elkészülsz egy lemezzel, az úgy tökéletes, ahogy van. Beletettél mindent, amit tudtál, és addig csiszoltad, amíg csak tudtad. Élőben viszont nem lesz olyan jó, mint a stúdióban. Nem lesz olyan az énekhang, a hangszerek sem szólnak úgy. Felvételről meg szép.

Miriam:

Jobb ez így, hidd el!