Hiába fáj, le kell menni a gödör legaljára - videó

Unique
Völgyesi Gabi
Vágólapra másolva!
„Meg akartuk mutatni mindenkinek, hogy milyen jó tud lenni egy Unique-nagykoncert” – mondta Völgyesi Gabi, az idén 20 éves együttes énekesnője az új dalukhoz készített videós anyagról. A Unique online klippremierje az Origón.
Vágólapra másolva!

Februári jubileumi koncertjén is elhangzott, új dalát jelentette meg klipes formában az idén 20 éves Unique. „Ez egy fantasztikus koncert volt, amit fel is vettünk 8 kamerával. Ebből a felvételből született meg a legújabb klipünk” – mondta Völgyesi Gabi.

Az énekesnő az Origónak azt is elmondta, hogy eddig még nem volt koncertklipjük, csak koncertlemezük. Még a 2003-as, Mozaik című stúdiólemez nagykoncertjéről készült egy anyag, ami 2005-ben jelent meg. A mostani klip az idén februárban adott, másfél órás koncert egyik dalából készült, ráadásul eredeti hanggal. Tehát nem a dalhoz felvett stúdióverziót tették a koncerten felvett képek alá. Egyszerűen azért, mert

– mondta Völgyesi Gabi. A koncertklip ötlete egyértelmű volt a tagoknak: „fel sem merült más. Mert amennyire lehet, meg akartuk mutatni mindenkinek, hogy milyen jó tud lenni egy Unique-nagykoncert. Aki jár a koncertjeinkre, az azért tudja és szereti is, de soha nem árt a hírverés” – mondta Gabi.

Ahhoz képest, hogy a Unique-dalok szövege általában az emberi kapcsolatokról, azokon belül is főleg a szerelemről szólnak, az Egy lépéssel a föld felett pont egy kivétel. A szöveget ezúttal is Ferbár Zsolt írta, és leginkább arról szól hogy

hiába van rossz passzban az ember, le kell menni a gödör legaljára.

Meg kell élni a gyötrelem legmélyebb bugyrait, és csak azután lehet feljönni, mert ez szinte nélkülözhetetlen a talpra álláshoz. „A szöveg nekem a gimnáziumi éveimet juttatja eszembe. Akkor volt egy rossz időszakom, úgy éreztem, hogy elárultak. Ráadásul két barátnőm is, és időben nagyon közel egymáshoz. Utána nagyon egyedül maradtam lelkileg” – emlékezett az énekesnő.

A Unique egész évben ünnepel Forrás: Uniquemusic.hu / Schumy Csaba / Dfp.hu

A jubileumi koncert érdekessége volt, hogy több művészet is megjelent a színpadon. Volt például táncos betét, amire korábban nem volt példa a Unique-koncerteken. Ezúttal igazából a koncert hangulatának színesítése volt vele a céljuk, ráadásul – ahogy Völgyesi Gabi elmondta, – nagyon jól passzolt is az egyik dalhoz. Különlegesség volt még a koncerten a hegedű jelenléte az akusztikus blokkban, ami önmagában is annyira jól sikerült, hogy

az együttes már készül a jubileumi koncert akusztikus verziójára.

Ami augusztus 9-én lesz a budapesti Erzsébet téren, a Fröccs teraszon. A színpadon hárman lesznek, Völgyesi Gabi énekel, és lesz még ütőhangszer és gitár is. Ez előtt pedig lesz még egy nagy koncert, augusztus 3-án a debreceni Víztorony kertjében. Az akusztikushoz hasonlóan ez is másfél órás lesz, csak elektropopos, vagyis Uniqe-os hangzással. Lényegében a februári jubileumi koncert ismétlésének tekinthető.