Több százan pózoltak meztelenül

2018.07.09. 12:29

Több százan pózoltak meztelenül a csípős melbourne-i hidegben hétfőn reggel egy szupermarket tetőparkolóján Spencer Tunick amerikai fotóművész új képeihez.

Tunick már számos olyan fotózást szervezett installációihoz a világ minden táján, amelyeken tömegek jelentek meg meztelenül látványos helyszíneken, mint a svájci Alpok, vagy a Sydney-i Operaház, és a müncheni Bajor Állami Operaház.

Spencer Tunick amerikai fotóművész installációjához állnak modellt meztelen mexikói nők 2014. márciusában San Miguel de Allendében. A fotózással Tunick a halottak napjáról emlékezik megForrás: MTI/EPA/EFE/Ulises Ruiz Basurto

Ezúttal mintegy 400 ember állt modellt meztelenül, egy áttetsző piros leplet tartva a 8 fokos hidegben Melbourne egyik szupermarketjének tetőparkolójában.

Gyorsan dolgoztam, hogy ne fagyjanak meg, de azt hiszem, néhány nagyon szép kép született - mesélte a New York-i fotós.

Hozzátette, hogy a fotózás 15 percet vett igénybe, a fényviszonyok szerencsére kedvezőek voltak, a felhős ég miatt nem változott a fény ereje. A 12 ezer jelentkező közül a kiválasztottak közé került Chloe Horler elmondta, hogy sok baja volt korábban a testével, és a fotózás is segített neki felülkerekedni ezeken a dolgokon.

Melbourneben a 8 fokos hidegben negyed óráig tartott a fotózás.Forrás: AFP/Paul Crock

Roshane Wickramathilake, aki kereskedelmi jogot hallgat egy melbourne-i egyetemen, ugyancsak örült a fotózásnak. Mint mondta: lehet, hogy egy családi vacsorán zavarba jönne, ha előkerülne róla egy ilyen kép, amelyen meztelen, mégis fontos egy ilyen fotózás, mivel sokan nem érzik magukat jól a bőrükben, pedig jó lenne, ha inkább elfogadnák magukat, hiszen mindenki szép.