A Virtuózok döntősei lepték meg a járókelőket

Bojtos Luca
Vágólapra másolva!
Flashmobbal lepték meg az Erkel Színház előadására érkező vendégeket. Kiss Zoltán hegedűművész és Bojtos Luca énekes produkciójukkal felhívták a figyelmet egymás elfogadásának fontosságára és a roma kultúra sokszínűségére.
Vágólapra másolva!

Az Erkel színház júniusi utolsó előadására érkező vendégek és a színház előtti téren sétálók egy flashmob részesei lehettek, ráadásul a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató döntősei okozták a meglepetést. Kiss Zoltán hegedűművész és Bojtos Luca énekes produkciójukkal felhívták a figyelmet egymás elfogadásának fontosságára és a roma kultúra sokszínűségére.

Letették a Cziffra Központ alapkövét

Csütörtökön a Józsefvárosban letette a leendő Cziffra Központ alapkövét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Balázs János zongoraművész, az intézmény művészeti vezetője. Csütörtökön lerakták a Cziffra Központ alapkövét, és ezzel "elindul a Cziffra György Roma Oktatási és Kulturális Központ kormányzati beruházása.

Az eseménnyel a 2019 végén Budapesten megnyitó

Cziffra Művészeti Központot is népszerűsítették.

Ez egy roma összművészeti centrumnak készül, ahol egy helyen lesz minden, ami a magyar kultúra szerves részévé vált roma kultúra értékeit és sokszínűségét mutatja be, tehát zenével, hangszerekkel, képzőművészettel és színpadi produkciókkal is találkozhatnak majd az oda látogatók.

Az elmúlt hetekben több hasonló akció is volt már: Oláh Gergő májusban, a családok hónapján a Millenáris előtti területen lepte meg a járókelőknek, míg június közepén az Operettszínház sztárjai, Gubik Petra és Mészáros Árpád Zsolt adták elő a pesti Broadway-n sétálóknak a párizsi cigánylány, Esmeralda dalát a nagy sikerrel futó Notre Dame-i toronyőr musicalből.