Június végén temetik Paudits Bélát

Paudits Béla
Budapest, 2009. június 24. Paudits Béla színművész a Volt egyszer egy táncdalfesztivál nosztalgia gálaműsor szereplőinek első találkozóján Budapesten a Remíz étteremben. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
A Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában június 28-án, 9 óra 45-kor búcsúztatják Paudits Béla Jászai Mari-díjas színművészt, aki életének 69. évében június 13-án halt meg.
Vágólapra másolva!

Szerda este derült ki, hogy Paudits Bélát június 28-án temetik a Farkasréti temetőben. Korábban két madáchos időszaka is volt, így ezért sem lehet meglepő, hogy a sok eltöltött év miatt a színház saját halottjának tekinti, ők közölték az MTI-vel a temetés részleteit.

Paudits Béla, a musicalszínész, aki vendéglátósként felfedezte Zámbó Jimmyt

Prózai színésznek indult, de nagyon hamar megtalálták a zenés szerepek. Az évek alatt a vendéglátásban is kipróbálta magát, és többek között emiatt hallhatta az elsők között Zámbó Jimmyt énekelni. A musicalszínész bélyeget valószínűleg egy korai táncdalfesztiválos szereplés miatt nem tudta levakarni magáról egy életen át.

Ezzel némileg szembemegy a színész korábbi elképzelése, akarata. A Story Magazin pedig előkereste a 15 éve megjelent, Pauditsról szóló könyvben azt a részt, ahol a színész arról beszél, milyen temetést szeretne: „nem akarok nagy temetést, sőt semmilyen temetést nem akarok... Aki szeret,

ha soha meg nem szánt, amíg életben voltam. Azt akarom, hogy a testemet egy olyan jeltelen tömegsírba dobják, mint azokét, akik névtelenül haltak meg. Aki pedig emlékezni akar, emlékezzen.”