Folytatódik a botrány az egykori Fiesta két tagja között

Vágólapra másolva!
Nincs vége a vitának a Fiesta zenekar eredeti felállását jelentő Knapik Tamás és Csordás Tibor között. Azt már tudni, hogy a peres eljárás megy a maga útján, viszont hétfő óta beindult egy közösségi médiás adok-kapok is. 
Vágólapra másolva!

A '90-es évek végén indult magyar zenekar, a Fiesta már évek óta nem az eredeti felállásban működik. Ez önmagában még nem meglepő, hiszen gyakran előfordulnak tagcserék, újraösszeállások ilyen-olyan módon, de itt mégis van valami különös. Az eredeti felállás Knapik Tamás gitár és az exjunkies-os Csordás Tibor ének volt, de már 2012 óta osztódott verzióban lép fel az együttes. Azaz Knapik Tamás és Csordás Tibor is

külön-külön használják a Fiesta nevet, és saját embereikkel adják elő a régi dalokat.

A dolog több szempontból is érdekes. A névhasználat biztosan nem a legszerencsésebb így, emellett pedig ott van a jogdíjak kérdése is. A két egykori barát és zenésztárs már jó ideje próbálnak megoldást keresni, és a próbálkozás szerdára már

virtuális adok-kapokká fajult.

Leginkább azért, mert Knapik Tamás hétfőn a Mokka élő adásában beszélt a vitájukról.

Ő azt állítja, hogy egyértelműen Csordás miatt ment szét a páros, mert – ahogy akkor mondta – nem a megfelelő állapotban lépett fel a Fiesta-koncerteken, ráadásul szerinte az énekes csak addig akart a latin vonallal foglalkozni, amíg be nem indul a keményebb, rockos projektje. Knapik elmondta, hogy már pert is indított Csordás ellen, mert szerinte jogtalanul használja a Fiesta nevet, ráadásul az általa írt zenéket játssza.

Erre Csordás még aznap reagált a Facebook-oldalán. Többek között azt írta: „azzal kell ismét szembesüljek, hogy volt zenésztársam, Knapik Tamás még mindig az én nevemmel és nyilvános lejáratásommal, valótlan botránykeltéssel próbálja eladni az újabbnál újabb Fiesta produkciót. Éveken át voltam a Fiesta együttes énekese, szövegírója, dalszerzője, de előadói tevékenységemet a zenekar szétválása óta, már jó ideje a saját nevem alatt folytatom. Ez a döntésem független Tamás azon próbálkozásaitól, hogy a Fiesta nevet, korábbi együttesünk nevét és a közös szerzeményeket önmagának kisajátítsa.”

Knapik reakciója szerdáig váratott magára, és egyenesen Csordásnak címzett egy Facebook-posztot, amiből egyrészt az derült ki, hogy ő nem vádaskodni ment a tévébe, hanem csupán új videóklipjét akarta népszerűsíteni, másrészt pedig az, hogy ő a tévéadás után is kereste Csordást, hogy rendezzék a vitát személyesen, de állítása szerint Csordás ezt elutasította.