Lenyűgözte a nemzetközi zsűrit a 20 éves magyar rúdtánc világbajnok

2018.05.15. 22:15

Ezüst díjjal jutalmazta a nemzetközi zsűri Komenda Zsófia légtornász-produkcióját az ukrajnai Kobzov Cirkuszfesztiválon.

Komenda Zsófia - művésznevén Sophia - volt a fesztivál egyetlen magyar indulója, ráadásul életében először felnőtt kategóriában - olvasható a Fővárosi Nagycirkusz közleményében. Mint írták, a 20 éves magyar artistának negyven produkció, közte húsz légtornász-szám között kellett helyt állnia.

Komenda Zsófia rúdtáncos bemutatja egyedülálló akrobatikus rúdtáncprodukcióját a Fővárosi NagycirkuszbanForrás: MTI/Balogh Zoltán

A hetedik alkalommal megrendezett ukrajnai Kobzov Cirkuszfesztivál szakmai körökben az artisták egyik legrangosabb versenyének számít. A zsűriben a szakma legjobbjai, egykori világhírű artisták foglalhatnak helyet.

Komenda Zsófia légtornász-produkciójára, amelyet tíz méter magasban, úgynevezett lengő rúdon mutat be,

először tavaly figyelt fel a nemzetközi zsűri, a monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, ifjúsági kategóriában Bronz bohóc-díjat és három különdíjat kapott. Ennek köszönhetően az elmúlt másfél évben fellépett a németországi Európa Park jégrevüjében, illetve a párizsi Cirque D'Hiverben.

Komenda ZsófiaFotó: Polyak Attila - Origo

Komenda Zsófia junior rúdtánc Európa- és világbajnokot egy világhírű magyar artistapáros, Kristóf Krisztián és Demjén Natália fedezte fel, ők tanították be neki a légtornászmutatványt.