Vágólapra másolva!
A 6. STRAND Fesztivál két nagyszínpadának részletes programját tették közzé a fesztivál szervezői csütörtökön. A nyitónapon, egyből a Petőfi Zenei Díj gáláj után a Punnany Massif adja majd 15. születésnapi koncertjét, de ott lesz Zamárdiban az angol Rag'n'Bone Man és TroyBoi is.
Vágólapra másolva!

A STRAND Fesztivált a MOL Nagyon Balaton program keretében öt évvel ezelőtt indította útjára a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió. A szervezők csütörtökön tették közzé a két nagyszínpadának részletes programját. Így kiderült, hogy ott lesz Zamárdiaban

az angol dalszerző-énekes Roy Charles Graham, azaz Rag'n'Bone Man is,

akinek 2016-ban megjelent, Human című dala hozta meg neki a világhírnevet.

Az elektronikus zenei vonalat erősíti a dél-londoni származású DJ-producer, TroyBoi, akit nagyon hamar kezdtek a nevesebb zenei producerek között emlegetni. Nem is csoda, hogy rövid időn belül

lecsapott rá Diplo és leszerződtette kiadójához,

a Mad Decenthez. Többek között ennek köszönhetően olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint a Tinie Tempah, a Grandtheft és a Flosstradamus. Zenéjére nagy hatással volt a tap, a hip-hop, a rap és az r'n'b is, azonban ő maga csak „my style”-ként hivatkozik zenei stílusára.

A külföldi fellépők mellett a magyar kedvencek névsora is bővült a mostani bejelentéssel. A korábban bejelentett Ákos, a Halott Pénz és a Tankcsapda mellé érkezik a 6. STRAND Fesztivál két főbb színpadára a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató versenyzőivel együtt: az Amigod, Antonia Vai, Apey & the Pea, Bagossy Brothers Company, Belau, Blahalouisiana, ByeAlex és a Slepp, Cloud9+, Honeybeast, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Jetlag, Kelemen Kabátban, Kiscsillag, Kowalsky meg a Vega, Lóci Játszik, Majka & Curtis, Margaret Island, Mary Popkids, NB, NECC Party, New Level Empire, Péterfy Bori & Love Band, Soulwave, Supernem, Szabó Balázs Bandája, The Biebers és a Wellhello.

Itt van a STRAND Fesztivál idei első himnusza

A STRAND Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy 2018-ban több himnusszal is készülnek a rendezvényre. Az első videó a New Level Empire Odafuthatnánk című számához készült. A magyarországi fesztiválok esetében szinte már hagyomány, hogy minden évben saját himnuszt választanak maguknak. Azonban az augusztus 22-25. között Zamárdi szabadstrandjára szervezett STRAND Fesztivál idén több dalt is kijelöl.

A STRAND Fesztivál augusztus 21-én indul, és idén először itt tartják majd a Petőfi Zenei Díj gáláját. A díjátadó után pedig koncertet ad az idén 15 éves Punnany Massif.