Avicii családja is megszólalt a DJ halála után

Avicii címlapi
NEW YORK, NY - OCTOBER 01: Avicii performs at the MLB Fan Cave on October 1, 2013 in New York City. (Photo by Mike Pont/WireImage)
Vágólapra másolva!
A világhírű svéd DJ, Avicii múlt pénteken halt meg Omán fővárosában. Azóta a világ több pontján tartottak megemlékezéseket, a zenészek elsősorban a közösségi médiában voltak aktívak, volt, ahol a templomi harangok játszották a DJ zenéjét, most pedig a családja adott ki közleményt. 
Vágólapra másolva!

A múlt hét péntekén jött a hír a világhírű svéd DJ sajtósától, hogy Avicii 28 évesen, váratlanul meghalt. Egyelőre annyit tudni, hogy a helyi hatóságok két halottkémi jelentést is rendeltek, és ezek alapján

kizárható az idegenkezűség.

Ezért az ománi rendőrség nem is indított nyomozást az ügyben. A pénteki hír óta rajongók millióinak üzeneteitől hemzsegett a közösségi média, ebbe természetesen becsatlakoztak a könnyűzene nagyágyúi, Madonnától Craig Daviden át nagyon sokan emlékeztek meg a tehetséges zenészről.

Stockholmban nyilvános megemlékezést tartottak, de egy utrechti templomban még a harangok is Avicii slágereit játszották a hétvégén. Most pedig a 28 évesen meghalt DJ családja adott ki közleményt - írja a Variety. Ebben azt írják: „szeretnénk megköszönni a támogatást és a szerető szavakat, amiket fiunk és testvérünk elvesztése után kaptunk. Nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik szerették Tim zenéjét, és akiknek értékes emlékei fűződnek a dalaihoz. És

a templomi harangokat, amelyek az ő zenéjét játszották, a Coachella Fesztivál megemlékezését, ahogy a világ számos pontján tartott néma csenddel való tisztelgéseket is. Nagyon hálásak vagyunk, hogy mindenki tiszteletben tartotta a gyászunkat, és szeretnénk, ha ez így is maradna.”

Avicii pályafutását itt foglaltuk össze bővebben:

Óriási falakat döntött le a fiatalon meghalt Avicii

Óriási dolgot művelt a zenében. Hatalmas popsztárokkal sikerült közös nevezőre hoznia zenei elképzeléseit, amivel egyértelműen beemelte az általa képviselt elektronikus zenét a fősodorba. Ezzel pedig áttörte a zenei stílusok közti falakat. A legkülönbözőbb zenei irányból érkező zenészekkel állt össze, és csinált olyan zenét, ami milliókat szólított és mozgatott meg.