Ezt csak Törőcsik Mari lenne képes eljátszani

Koltai Lajos operatőr rendező
Vágólapra másolva!
Törőcsik Mari utoljára 2016 végén állt a Nemzeti Színház színpadán a Brand és a Galilei élete című darabokban, Koltai Lajos már a kórházban megkereste egy ajánlattal. A színésznőnek elsőre nagyon tetszett az ötlet, és bár továbbra sem zárkózott el tőle, most kevésbé biztos abban, hogy újra színpadra tud állni.
Vágólapra másolva!

Amint azt korábban megírtuk, Koltai Lajos még a kórházban kérte fel Törőcsik Marit egy monodráma főszerepére. A színésznő nem zárkózott el az ajánlattól, de még egy ideig biztosan nem térhet vissza a színpadra és budapesti fellépést sem vállalna.

Törőcsik Mari utoljára 2016 végén állt a Nemzeti Színház színpadán

a Brand és a Galilei élete című darabokban, ezután kisebb-nagyobb megszakításokkal közel egy évig szorult kórházi kezelésre. Törőcsik Mari legújabb színpadi lehetőségéről Koltai Lajos azt mondta a Borsnak, „pár hónappal ezelőtt Orlai Tiborral kezdtünk el tárgyalni Joan Didion A mágikus gondolatok éve című könyvének monodráma-változatáról. Amikor olvastam a 42 oldalas drámát, jöttem rá, hogy én ezt

az Este című filmemet. A 70. születésnapját ünnepeltük, amikor meghívott az előadására. Tiborral rögtön egyetértettünk abban, hogy ezt csak és kizárólag Mari lenne képes eljátszani.”

Koltai Lajos operatőr rendező Fotó: Origo

„Rögtön rávágta, hogy akarja ezt a darabot, és amint kijön, csinálhatjuk is. Egy hónapja mentem le egy barátommal a velemi otthonába. Elmondhatom, hogy abszolút talpán van és erejénél, ott már bele is olvasott a darabba, és annyit mondott: »Na, ez érdekel!«

Én nagyon hiszek benne, Szombathelyen lenne a bemutató, és ott is játszanánk, hogy Marikának ne kelljen hosszú órákat utaznia az előadások miatt” - mondta az Oscar-jelölt magyar rendező. Törőcsik Mari megköszönte a megkeresést, de ezúttal nem szeretett volna nyilatkozni a Borsnak.