Spanyolországi turnéra indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Nemzeti Filharmonikusok
Igazi zenei különlegességek találkozhatnak a fesztiválra kilátogatók
Vágólapra másolva!
Spanyolországi turnéra indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar: április 17. és 25. között három koncertet adnak Gironában, Barcelonában és Madridban Kovács János karmester vezetésével.
Vágólapra másolva!

Az első hangverseny vasárnap az Auditori de Gironában csendül fel, másnap a barcelonai L'Auditoriban, április 25-én pedig a madridi Auditorio Nacionalban lépnek színpadra a Nemzeti Filharmonikusok. A turné programja a szerdai budapesti hangverseny műsora, amelyen Mozart Esz-dúr szimfóniája, a c-moll adagio és fúga, valamint a Requiem hangzik el. A zenekart a turnéra magyar szólisták, Zemlényi Eszter szoprán, Gál Erika alt, Horváth István tenor és Kovács István basszus is elkísérik.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Forrás: BTF

A koncerteken

közreműködik a Cor Madrigal kórus,

amelynek karigazgatója Mireaia Barrera. Az együttes legutóbb tavaly februárban járt Spanyolországban az Agencia Camera ügynökség meghívására, akkor a zenekar Kovács János dirigálásával négy hangversenyt adott Haydn, Mozart és Schubert egy-egy művéből.

A magyar közönség a Nemzeti Filharmonikusok itthon maradó tagjaival április 23-án a Mátyás-templomban találkozhat, ahol Bach h-moll miséjét adják elő.