Itt van a világ első David Bowie-szobra

David Bowie
Szobor
Vágólapra másolva!
Közösségi finanszírozás kellett ahhoz, hogy szobrot állíthassanak a huszadik század egyik legnagyobb hatású zenészének emlékére. Felavatták a viág első David Bowie-szobrát. 
Vágólapra másolva!

Halála után két évvel felavatták a világ első, közterületen lévő David Bowie-szobrát. A csúszás már csak azért is érdekes, mert a huszadik század

egyik legnagyobb hatású könnyűzenészéről van szó.

Továbbá az is meglepő, hogy mindehhez a közösségi finanszírozást kellett segítségül hívni, mert úgy tűnik, nem jelentkezett igény az állam irányából egy ilyen emlékmű iránt.

Mindenesetre a David Bowie több művészi alteregóját megidéző alkotás elkészült, és a napokban le is leplezték a buckinghamshire-i Aylesburyben. A helyválasztás oka pedig az, hogy Bowie Ziggy Stardust nevű alteregója

ebben a városban lépett fel először élő koncerten,

és két albummal is ott debütált a '70-es évek elején. Egyébként a szobor egy hely Bowie-rajongó ötlete votl, ő indította el a közösségi finanszírozási kampányt, miután megszerezte az elhelyezési engedélyt az önkormányzattól. A cél 100 ezer font volt, ami nagyjából 35 millió forintnak felel meg. Meg is lett az összeg, és érdekes, hogy a felajánlások több mint egyharmada Nagy-Britannián kívülről érkezett - írt az NME.

A szobor(csoport) több alteregó alakjából áll össze, ráadásul zenél is. Reggel és este 9 óra között, minden órában eljátszik egy Bowie-számot, ráadásul webkamerát is szereltek rá.