9 év után újra az Arénában ad önálló koncertet Presser Gábor

Presser Gábor ad interjút Jankovics Marcinak 2016 április 20-án Presser Gábor Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes. A Locomotiv GT együttes tagja, a Vígszínház zenei vezetője, a magyar könnyűzene kiemel
Presser Gábor magyar előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes 2016 április 20.
Vágólapra másolva!
Presser Gábor 1507. koncertjét tartja október 7-én a Papp László Budapest Sportarénában. A zeneszerző, billentyűs, énekes legutóbb 2009-ben adott önálló estet az Arénában.
Vágólapra másolva!

Presser Gábor 9 év után újra önálló koncertet ad az Arénában. Omega, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, La Baletta, Gyöngyhajú lány, Locomotiv GT, Mikor elindul a vonat, A padlás, A szerelemnek múlnia kell, Nagy találkozás, Magyar Dal Napja, Vígszínház, Csak dalok... Csupán néhány cím és név a zeneszerző-muzsikus szakmai életének állomásaiból.

Presser Gábor idén májusban lesz 70 éves Fotó: Szabó Gábor - Origo

Presser Gábor dalai a hatvanas évektől egészen napjainkig

generációkra voltak hatással.

Slágerek tucatjait írta Zoránnak, Katona Klárinak, Révész Sándornak, Kovács Katinak, Demjén Ferencnek, a fiatalabbak közül pedig Rúzsa Magdinak is. Presser Gábor idén októberben az Arénában mutatja meg, hogyan is fér el egy színpadon a rock, a színház és az egyszemélyes koncertek hangulata.

Presser Gábor 1507., arénás koncertjének plakátja Forrás: Broadway

Számos szakmai és állami kitűntetést kapott már, a Kossuth-díjat 2003-ban kapott, és idén májusban ünnepli 70. születésnapját. „Semmiképpen nem akartam jubileumi estet tartani. Amikor felkértek az októberi koncertre, azt gondoltam, legyen az előadás címe a sorszáma, ahol most éppen tartok, az 1507.” - idézte az MTI Presser Gábort.