Aggódnak a barátok a beteg Kóbor Jánosért

Kóbor János Omega együttes
Vágólapra másolva!
Kóbor Jánost, az Omega 74 éves frontemberét az influenza döntötte le, ezért sem tudta a héten átvenni a Fonogram életműdíjat. 
Vágólapra másolva!

Kóbor János súlyos influenzája miatt nem tudta átvenni szerda este a Fonogram életműdíjat, amit a zenekarának, az Omegának ítéltek oda. 40 fokos lázzal feküdt otthon, az ágyból sem tudott kikelni. A díjkiosztón Benkő László azt mondta, „a Mekinek negyvenfokos láza van, ezért nem tudott eljönni a rendezvényre. Reménykedtünk benne, hogy jobban lesz, az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy végül betoppan, és velünk ünnepelhet.

mert az orvos ráparancsolt, hogy nem szabad ilyen magas lázzal bohóckodni, pláne nem ilyen korban. A család meg a menedzserünk vigyáz rá.”

Kóbor János otthonában, orvosi segítség nélkül gyógyul Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Azt tudni kell Kóbor Jánosról, hogy szinte kerüli az orvosi rendelőt, mert leginkább az öngyógyításban hisz. A Ripost el is érte, és Kóbor, az énekes azt mondta, „életemben nem voltam még influenzás, ezért nem értettem, mi történik velem.

egész nap tévéztem. Iszonyatosan fájt a fejem, a gyomrom, szédültem és rosszul éreztem magam. Három lázmérő volt itthon, de egyik sem működött. A kislányom, Lénácska nézte meg a fejemet, és azt mondta, hogy nagyon forró. Én nem szoktam érezni a lázat se, azt szokták mondani, hogy rossz a termosztátom, mert se a hideget, se a meleget nem szenvedem meg, így a lázat se nagyon érzékelem.”

A zenész azért hallgatott lányára, és felhívta a zenekar orvosát, aki megtiltotta neki, hogy ilyen magas lázzal részt vegyen a Fonogram-díjak átadóján.