Kiderült a titok Aradszky László temetéséről

Aradszky László temetés Aradszky László temetési szertartása
Aradszky László temetési szertartása
Vágólapra másolva!
A család kérése az volt, hogy Aradszky László temetésére a búcsúzók ne koszorút vigyenek, hanem egy szál virágot, és ha lehet, sárga liliomot. Eddig nem lehetett tudni, miért döntöttek így, most azonban kiderült, hogy Aradszkynak és özvegyének közös titka állt a kérés háttérben.
Vágólapra másolva!

A budapesti Szent István-bazilikában vettek végső búcsút Aradszky Lászlótól még október végén. A család kérése az volt, hogy a búcsúzók ne koszorút vigyenek, hanem egy szál virágot, és ha lehet, sárga liliomot. És csak most,

hónapokkal később derült ki, miért döntött így az özvegy.

Állítólag közös titkuk áll a háttérben. Aradszky László annak idején az Az a sárga liliom című dallal kért bocsánatot feleségétől egy rossz döntéséért, de az is lehet, hogy egy félrelépés volt az ok. Ezt a dalt a rajongói sokkal kevésbé ismerik, mint a többi slágert, például a Pókháló-t vagy az Isten véled, édes Piroskám-at.

Koós János Aradszky László temetési szertartásán Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Ezt a dalt csak kevesen ismerik, mert ritkábban énekelte. Azt, hogy miért volt ez a kettőnk dala, az maradjon továbbra is a mi titkunk, de annyit elárulok, hogy ez volt a békülős dalunk” - mondta el a Borsnak Aradszky Éva.

Aradszky Éva állítólag még mindig nem tudott lelkileg helyrejönni, azóta is minden héten elmegy férjéhez a Bazilikába egy sárga liliommal. Egyedül nem szívesen indul el, egy rokon vagy barát mindig elkíséri. „Szép emlék ez a dal tőle. Továbbra is mindennap hallgatom a zenéit, de még mindig nem vagyok jó idegállapotban.

Nagyon megviselt az is, hogy a napokban kellett visszamondjam a telefon-előfizetését. Sajnos hullámzó a kedélyállapotom. Igyekszem keveset lenni itthon, mert ilyenkor hiányzik a legjobban.” A több aranylemezzel, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntettet táncdalénekes tavaly október 8-án halt meg tragikus hirtelenséggel.

Aradszky László régóta vérnyomásproblémával küzdött,

de halála napján semmilyen panasza nem volt, aznap még fellépése is lett volna.