Jessie J is fellép az idei EFOTT-on

Jessie J
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 11: Jessie J performs on stage at KOKO on October 11, 2017 in London, England. (Photo by Joseph Okpako/WireImage)
Vágólapra másolva!
Az EFOTT szervezői John Newman fellépésének bejelentése után most újabb névvel álltak elő. A brit énekesnő, a már Grammyre is jelölt Jessie J is ott lesz a velencei fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Új sztárt jelentettek be az idei fesztiválra az EFOTT szervezői. a Grammy-díjra is jelölt Jessie J is fellép az idei találkozó nagyszínpadán. Az énekesnőt leginkább az Arian Grandéval és Nicki Minaj-zsal előadott Bang Bang óta is ismerhetjük. A videó már

túllépte az egymilliárdos

indítási mennyiséget is a YouTube-on. De ugyanilyen híresek a Price Tag, a Domino, vagy akár a Flashlight című dalai. Az énekesnő egyébként mentorként szerepelt a brit és ausztrál Voice-ban is.

Az angol popdíva már fiatal korában elkönyvelte magáról, hogy az egyetlen olyan dolog, amiben mindig is jó volt, az az éneklés. Gyermekként tagja volt az iskolai kórusnak, bár hamar el is küldték, mert állítólag túl hangos volt. Jessie J azonban nem adta fel, tovább küzdött, és 16 évesen felvették a The BRIT Schoolba, ahol olyan

neves előadókkal végzett, mint Adele és Leona Lewis.

Karrierjét dalszövegíróként kezdte, többek között Chris Brown és Miley Cyrus is köszönhet neki dalokat. A sokak által ismert, négyszeres platinalemez minősítést kapott Party in the USA is Jessie J nevéhez fűződik, ami elmondása szerint akkora bevételt hozott neki, hogy három évig tudta fizetni belőle lakbérét.

Jessie J első kislemeze 2010-ben jelent meg Do It Like a Dude címmel, majd ezt követte a Price Tag,
amely világszerte uralta a toplistákat. 2011 februárjában debütált első albuma, a Who You Are, amelyet még kettő követett (Alive 2013, Sweet Talker 2014). Közben megszületett

David Guettával előadott közös slágere,

a Laserlight, amely szintén meghódította a világot. Évekig dolgozott a brit és az ausztrál Voice-ban, aztán újra robbantott: 2017 augusztusában megjelent Real Deal című slágere, amit három új dal követet – következő albumát pedig 2018-ra ígéri, R.O.S.E. címmel. Koncertjei mellett jelenleg a százmilliós nézettségű ázsiai profi tehetségkutatóban is aratja a sikereket: első nemzetközi versenyzőként hétről-hétre vezeti a szavazatok listáját.

A magyar közönség idén júliusban először az EFOTT-on hallhatja és láthatja Jessie J-t, élőben fellépni. Maszlavér Gábor fesztiváligazgató azt mondta, „Talán nem esem túlzásba, ha azt mondom, hogy ekkora popdíva, mint Jessie J, még nem érkezett a fesztiválra, és mi magunk is izgatottan várjuk őt a nagyszínpadra”.