Családi bulit csináltak a forgatásból

Tha Shudras
Vágólapra másolva!
Ettek, ittak, zenélgettek, közben pedig dolgoztak a kamerák. Közös számukhoz egy csongrádi kisfaluban forgattak klipet a Trapp kapitány vezette Tha Shudras és az Oláh Gergővel felálló Roma Soul zenészei. A dal üzenetét és hangulatát olyan erősnek érezték, hogy szándékosan egyszerű videót készítettek hozzá, ami jól vissza tud adni egy családi bulit. A klipet itt, az Origón nézheti meg először.
Vágólapra másolva!

A Tha Shudras frontembere, Trap kapitány már jó ideje dolgozik az Oláh Gergő által életre hívott Roma Soul formáció zenei producereként. A két zenész jó kapcsolata pedig – egyelőre egy dal erejéig – össze is hozta a két projektet, és így születhetett meg a Tiradidá című közös daluk, amihez már el is készült az

érdekes körülmények között forgatott videóklip is.

A helyszín láthatóan egy vidéki kistelepülés, ahol a két együttes tagjai külön-külön is szerepelnek, aztán találkoznak és örülnek egymásnak. Molnár Tibor, azaz Trap kapitány elmondta, hogy egy csongrád megyei kis községben, Bakson forgattak, ahol ő rengeteg időt töltött még gyerekként. „A nagyszüleim éltek ott, én pedig nagyon sokat nyaraltam náluk. Aztán felnőttként is felfedeztem a környéket, mikor elkezdtem arrafelé kirándulgatni. A Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet kellős közepén van ez a falu” - mondta.

A Tha Shudras Trap kapitánnyal a baksi forgatáson Forrás: Id. Molnár Tibor (Tha Shudras)

Az Oláh Gergő együttesével való közös munkáról pedig elárulta, hogy „mióta a Roma Soul zenei producere vagyok, többször fordult már elő, hogy Gergő olyan zenei megoldásokat szeretett volna, amilyenek nálunk, a Shudrasban vannak. Ebből kiindulva pedig már

Így született meg a Tiradidá című nóta, amelynek a mondanivalója is kapcsolódik Bakshoz. Mert ez egy olyan községe Magyarországnak, ahol a cigányság és a magyarság nagyon régóta él egymás mellett harmóniában. És éppen ezért is volt nagyon jó helyszín egy ilyen, gádzsókkal és romákkal összerakott zenéhez.”

A Tha Shudras a Napfény című dalához tavaly augusztusban készített klipet, amely egyértelműen profi munka volt, ráadásul különböző érdekes megoldásokkal éltek a megjelenítésnél. Ehhez képest a Tiradidá-hoz készített videó

jóval egyszerűbbnek tűnik, azonban ez szándékos.

Molnár Tibor azt mondta, „úgy éreztem, hogy ennek a zenének olyan erős a hangulata, és olyan jó a klip helyszíne, hogy nem kell annyira széttrükközni. Azt szerettem volna visszaadni, mintha tényleg csak egy családi videófelvétel lenne. Például alig van benne megrendezett jelenet. Minden, ami történik, arról szól, hogy jól éreztük magunkat, hallgattuk a zenét, táncoltunk.”

A Roma Soul tagjai a találkozás előtt Forrás: Id. Molnár Tibor (Tha Shudras)

A hangulatra egyébként a zenén és a barátságon kívül még a baksi önkormányzat is rátett egy lapáttal. Hihetetlen vendéglátást rendeztek a zenekaroknak. A polgármester már jó ideje figyeli Molnár Tibor munkásságát, és állítólag óriási bulit szervezett. Trap kapitány úgy mondta: „a polgármester

volt nagyon finom zöldborsós leves, lecsós pörkölt. Sütöttek nekünk bokolit, volt túrós sütemény és még torta is. Olyan vendéglátást kaptunk a baksiaktól, amilyet még a legnagyobb rendezvényeken sem szoktunk.”

A YouTube-ra töltött videó leírásában külön megköszönték idősebb Molnár Tibor multifunkciónális segítségét is. Ő Trap kapitány édesapja, aki rengeteget segített a stábnak, indította a zenéket, szállította a bandát. És ő készítette a werkfotókat is, merthogy hobbi fényképész. A klip pedig itt látható: