Ilyen aranyos kutya még nem dolgozott múzeumban

2018.01.11. 16:18

Még soha egyetlen múzeum sem alkalmazott kutyát kartevők irtására. A bostoni Szépművészeti Múzeum azonban felvett egy vizslakölyököt, hogy kiszagolja a műtárgyakat rongáló rágcsálókat, és rovarokat. 

Bemutatta személyzetének legújabb tagját szerdán a bostoni Szépművészeti Múzeum: a weimari vizslakölyköt arra fogják kiképezeni, hogy

kiszagolja a rovarokat és más kártevőket, amelyek képesek károkat okozni a páratlan gyűjteményben. A Riley nevű kutyát Nicki Luongo, a múzeum biztonsági szolgálatának igazgatója fogja kiképezni.

Katie Getchell, a múzeum igazgatóhelyettese a The Boston Globe-nak elmondta, hogy a rovarok folyamatos problémát jelentenek a múzeumnak,és már egy ideje több megoldási lehetőséget is kidolgozott a rovarirtásra.

És az egyik ilyen megoldás maga a kutya, azaz Riley, aki szimatával segít majd a személyzetnek megtálni az olyan kártevőket, amelyeket ember nem venne észre. Getchell azt mondta, hogy

nem tud olyan esetről, amelyben múzeum hasonló munkára kutyát alkalmazna. A weimari vizslával a múzeum látogatói nem fognak találkozni, a színfalak mögött fogja végezni a munkáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK