A Rolling Stonesról neveztek el egy most felfedezett ősi állatcsaládot

Ronnie Wood, Rolling Stones, zene, gitáros
NEW YORK, NY - NOVEMBER 15: (L-R) Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger, and Charlie Watts of The Rolling Stones attend The Rolling Stones celebrate the North American debut of Exhibitionism at Industria in the West Village on November 15, 2016 in New York City. Michael Loccisano/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Százmillió éves borostyánkövekbe zárt, újonnan felfedezett álkérészcsaládot nevezett el a Rolling Stones együttesről egy német rovarkutató, a család tagjai egyenként a brit rockbanda egykori és mostani tagjainak nevét kapták.
Vágólapra másolva!

"A Rolling Stoneflies felfedezése több mint geg. A rovarfosszíliák gyarapítják tudásunkat a krétakori borostyánkőerdők életéről.

- magyarázta Arnold Staniczek kutató a dpa német hírügynökségnek.

A burmai borostyánkő 100 millió éves, az álkérészek a repülő rovarok legrégebbi családja - tette hozzá.
A Stuttgarti Természettudományi Múzeumnak van az egyik legjelentősebb olyan borostyánkő-gyűjteménye a világon, amelyben kérész- és szitakötőzárványok vannak.

A Staniczek általa azonosított

új álkérészcsalád tagjainak különösen hosszú nyelve van, éppen olyan, mint a Rolling Stones közismert logója.

Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger, és Charlie Watts Forrás: AFP/2016 Getty Images/Michael Loccisano

Az együttes tagjainak nevét kapták az álkérészek, az énekes Mick Jagger tiszteletére az egyiket Petroperla mickjaggerinek nevezték el, a Lapisperla keithrichardsi a gitáros Keith Richardsot örökíti meg. A többiekről is elneveztek egy-egy álkérészt: Largusoperla brianjonesi, Largusoperla charliewattsi, Largusoperla micktaylori, Largusoperla billwymani, Electroneuria ronwoodi.

Az elnevezés időzítése nem véletlen,

a Rolling Stones június 22-én Berlinben és június 30-án Stuttgartban ad koncertet.

- mondta a kutató.