Újra át kellett élniük apjuk halálát Bajor Imre gyerekeinek

Eltitkolt sztárcsemeték Bajor Imre
Vágólapra másolva!
Bajor Imre fia a halálról és az elmúlásról forgatott vizsgafilmet. Öt év telt el apja halála óta, ami nem volt elég ahhoz, hogy a forgatás alatt ne érezze folyamatosan a fájó hiányt.
Vágólapra másolva!

Bajor Imre fia, Marcell rendezőnek tanul a Metropolitan Egyetemen, és most forgatott egy rövidfilmet a diplomamunkájához. Nem könnyítette meg a helyzetét, hiszen a filmben a tragédiát egy édesanya elvesztése jelenti, ami miatt a forgatás, a teljes produkciós munka

egyértelműen felkavaró volt.

Ráadásul nemcsak Marcellnek, hanem testvérének, Lilinek is. Ugyanis ő játssza a film főszerepét. Marcell a Blikknek azt mondta a filmről, „a film alapötlete, hogy Anna, akit a nővérem, Lili alakít, külföldről tér haza, mert meghal az édesanyja. Ezt a traumát dolgoztuk fel. Mindig is foglalkoztatott az elmúlás.

17 évesen vesztettem el az apukámat, és a hiánya máig visszaköszön az életemben. Ha egy barátom áthívja az apukáját, és látom őket beszélgetni, furcsa érzések kavarognak bennem, hiszen nekem ez a hiányérzet 50 éves koromra sem változik majd meg. De napról napra könnyebb, és ha az érzések nem is, én sokat változtam az elmúlt években.”

A komikus Bajor Imre négy évvel ezelőtt, 57 évesen halt meg Forrás: Facebook/ Bajor Imre Emlékére

A főszerepet játszó Lili is mesélt a filmről: „nyilván nagyon felzaklatott ez a téma, és megviseltek a forgatások, hiszen a film egy részét egy temetőben forgattuk.

hiszen, ha mindketten arra összpontosítunk, hogy miket éltünk át az utóbbi években a halála után, a saját dolgunkat nehezítettük volna. Nem akartuk felidézni az emlékét, mégis az érzések hasonlóak voltak.” Lili egyébként negyedéves a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és azt is elmonta, hogy anyja nem igazán örült, mikor kiderült, hogy színész szeretne lenni, ám azóta ez megváltozott: „a forgatásokra is többször kilátogatott, örül nagyon, hogy együtt dolgozunk Marcival, és apuval együtt szerintem nagyon büszke mindkettőnkre.”