Az exneotonos rossz anyagi helyzetével magyarázzák a botrányt

Visszatér Pál Éva, a Neoton Família sztárja, de nem örül ennek mindenki
Vágólapra másolva!
Pál Éva házában legalább 10 éve rossz a fűtés, és állítólag nem él túl jól. Egy régi barátja javasolta, hogy újra énekelnie kéne, Pál Éva azonban valamit félreérthetett, amikor azt hitte, hogy ismét a Neoton nevet kellene használnia új csapatához.
Vágólapra másolva!

Egy jó hete megy már az adok-kapok a Neoton jelenlegi és korábbi tagjai között. A feszültség a Story-gálán vált egyértelművé és nyilvánossá, miután az érintettek meg is szólaltak az ügyben. Az ellentétet az okozza, hogy Pál Éva, az egykori Neoton egyik alapító énekesnője új formációt hozott létre, amivel

ugyanúgy játsszák a régi Neoton-dalokat,

mint Csepregi Éváék, akik egy 90-es évekbeli szünettől eltekintve folyamatosan zenélnek valamilyen Neoton név alatt. Ráadásul a februári Story-gálán Végvári Ádám és Csepregi Éva mellett Pál Éva is megkapta a Legenda-díjat. Nagyjából innen indult a harc, legalábbis a nyilvánosság előtt is látható része biztosan.

A Neoton család nagy része. Jobbról Végvári Ádám, Pásztor László, Pál Éva, Csepregi Éva, Fábián Éva, Bardóczi Gyula és Baracs János Forrás: Polyák Attila/Origo

A Story-gála díjazottjai között mindhárom Éva, Csepregi, Fábián és Pál Éva is ott volt, mellettük pedig ott álltak a színpadon a különböző felállások férfi tagjai is. A gála után pedig jött a hír, hogy Pál Éva valószínűleg használná a Neoton nevet az új formációjához, és ekkor kezdett elmérgesedni a helyzet. Először Végvári Ádám gitárosos-énekes szólalt meg, és azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy

már azt sem értette, mit keresett mellettük Fábián Éva a színpadon.

Erre aztán jött a csattanós reakció Fábián Évától, most pedig Pál Éva vélhető zenekar-alapítási motivációjával bővült a történet. Ezek szerint az egykori énekesnő nem túl jó anyagi helyzete miatt kezdett újra zenélni, amit egyébként egy régi Neoton-tag, Bardóczi Gyula ajánlott neki - írja a Bors. Az újraindulásról és Pál Éváról Bardóczi azt mondta, „én nagyon kedvelem Évát, hiszen sok minden összeköt minket. Mondtam neki, hogy a hangja még ma is nagyon jó, és nyugodtan énekelhetné ő is a Neoton-dalokat. Találtam neki egy zenekart, a Nexust, és megnéztem őket, Jakab György is velem jött. Akkor hallottam, hogy a hangja szinte semmit nem veszített a fényéből.

Pál Éva azonban nem adja könnyen fel, már csak azért sem, mert a bevétel jól jönne neki.” Pál Éva erről azt mondta a lapnak, hogy „nem állok túl jól anyagilag, emiatt sokszor kimondottan hideg van a lakásban.

Ez így megy már legalább tíz éve. Számomra fontos emberek javasolták, hogy kezdjek el újból énekelni. De a zenekar-alapításról sem mondtam még le.”