Benkő László felkészült a legrosszabbra

BENKŐ László
Budapest, 2017. december 28. Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Benkő László ragaszkodik az életéhez, amíg élvezni tudja, de ha kiszolgáltatott helyzetbe kerül, nem fogja bánni, ha el kell búcsúznia. Családja jövőjéről szeretne gondoskodni, ezért felkészült a legrosszabbra, és megírta végrendeletét.
Vágólapra másolva!

Benkő László, az Omega együttes billentyűse május óta küzdött a rákkal, január elején azonban bejelentette, hogy legyőzte. Hiába a jó hír, az Omega billentyűse felkészült a legrosszabra:

Benkő László megírta a végrendeletét.

„Korábban még csak nem is gondoltam a halálra, de így, hogy már közöm van hozzá, teljesen másképp tekintek az elmúlásra. Egyre többet elmélkedem azon, hogy vajon miért kaptam meg a sorstól ezt a betegséget, mit tanulhatok belőle” - írta a Blikk.

Benkő László a kemoterápiát követően pszichiáterhez fordult Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A zenész azt is elmondta, pszichiáterhez fordult a megfelelő lábadozás érdekében a kemoterápiás kezelés után. Benkő László azt mondta, ragaszkodik az életéhez, amíg élvezni tudja, de ha kiszolgáltatott helyzetbe kerül, nem fogja bánni, ha el kell búcsúznia. „A csatát már megnyertem, a háborút pedig nem hagyom elveszni. Viszont már megírtam a végrendeletemet, és

előre gondoskodtam a családom jövőjéről.

Szeretném biztonságban tudni őket akkor is, ha már nem leszek!”