Teljes titokban temették el Paudits Bélát

Budapest, 2018. június 28.
Paudits Béla ravatala a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában 2018. június 28-án. A Jászai Mari-díjas színművész életének 69. évében június 13-án hunyt el.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Paudits Béla ravatala.
Vágólapra másolva!
Teljes titokban temették el Paudits Bélát, a színész családja még a közeli barátoknak sem szólt. A szertartás július 27-én volt Ozorán. 
Vágólapra másolva!

Paudits Béla 68 éves korában halt meg, június 13-án. Bár az önéletrajzi könyvében azt írta, hogy tömegsírba temessék, végül a családja úgy döntött, hogy a fővárostól 140 kilométerre, Ozorán temetik el, anyja mellé.

Barátai és pályatársai a búcsúztatóján tehették tiszteletüket,

amit június 28-án tartottak a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában.

Paudits Béla ravatala Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A temetésének pontos időpontját a családja

nem hozta nyilvánosságra,

még a közeli barátoknak sem szóltak, most pedig kiderült, hogy a szertartás július 27-én volt. Paudits utolsó éveiben zárkózottan, magányosan élt, Lajsz András azonban egyike volt azon keveseknek, akik az utolsó napjaiban is a színész mellett álltak. Többek között ezért is lepte meg a híres mixert, hogy a színész családja még neki sem szólt a temetésről. „Az ő döntésük volt, hogy nekem sem szólnak a temetésről, és ez tulajdonképpen szívük joga volt... Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha az utca emberét megkérdezték volna arról, hogy ki volt Paudits Béla legjobb barátja, tízből nyolcan ezt mondanák: Az a fura, bajuszos mixer pasas...” – mondta a Ripostnak.

Paudits Béla, a musicalszínész, aki vendéglátósként felfedezte Zámbó Jimmyt

Prózai színésznek indult, de nagyon hamar megtalálták a zenés szerepek. Az évek alatt a vendéglátásban is kipróbálta magát, és többek között emiatt hallhatta az elsők között Zámbó Jimmyt énekelni. A musicalszínész bélyeget valószínűleg egy korai táncdalfesztiválos szereplés miatt nem tudta levakarni magáról egy életen át.