Ziggy Marley, Joss Stone és operasztárok a VeszprémFesten

Vágólapra másolva!
Július 11-14 között négy estén át, két helyszínen válogathatnak az érdeklődők a legkülönbözőbb stílusok világhírű képviselőinek koncertjeiből. A fellépők: Ziggy Marley, Amy Macdonald, Aloe Blacc, José Cura, Miklósa Erika, Ramón Vargas, Rost Andrea, Joss Stone és Lajkó Félix.
Vágólapra másolva!

A VeszprémFest a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről hozza a városba évről évre - idén immár 15. alkalommal - a műfajok legjobbjait, és vonzza mindezzel a rendezvény helyszínére a műfajok rajongóit. A nyári, szabadtéri zenei rendezvény-sorozat immár ötödik éve az MVM Zrt. főtámogatásával valósul meg.

– hívta fel a figyelmet a különleges előadásra Mészáros Zoltán, az esemény ügyvezető igazgatója a rendezvény sajtótájékoztatóján, amelyen többen megjelentek a fellépők közül is.

VeszprémFeszt sajtótájékozató, Aqvárium Fotó: Hirling Bálint - Origo

Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma Primissima-díjas operaénekes kultúrtörténeti pillanatnak nevezte az Operaest elnevezésű különleges eseményt,

hiszen Rost Andrea, José Cura, és Ramón Vargas is korábban mindannyian énekeltek már Veszprémben, de így, együtt azonban először lesznek láthatók és hallhatók.

A világhírű argentin tenor, José Cura számára

A kedélyes hangulatú sajtótájékoztatón az operaénekes tréfásan megjegyezte, hogy a következő veszprémi fellépése alkalmával már a polgármesteri címért érkezik, ugyanakkor elismerően szólt a fesztivál állandó fejlődéséről, és gratulációját fejezte ki a fesztivál szervezősége felé. Porga Gyula, Veszprém polgármestere pedig rámutatott, hogy

a fesztivál elmúlt 15 éve az egész város számára minőségi ugrást hozott.

Július 12-én este dupla koncertre kerül sor.

Amy Macdonald először lép fel élőben Magyarországon.

A skót énekes, dalszerző és gitáros, különlegesen mély és telt hangjával neves európai fesztiválok és események fellépője. Őt követi

Aloe Blacc, amerikai énekes, dalszerző,

aki Avicii-vel közös "Wake me up" című mega-slágerével lett igazán ismert világszerte és hatott több millió emberre zenéjével.

A külföldi sztárok mellett egy magyar virtuóz is gazdagítja a fesztivál idei kínálatát.

LAJKÓ FÉLIX 3 ARCA címmel a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és zeneszerző ad koncertet 3 egymást követő estén

át, július 11-13. között, az ez alkalomra kialakított új szabadéri, 400 fős koncerthelyszínen, a Jezsuita templomkertben. A művész 3 különböző formációban áll színpadra: Lajko Félix és a VOŁOSI (PL), Lajkó Félix és Jojo Mayer (USA) és Lajkó Félix szóló koncertje a program.

A zárónapon, július 14-én

Joss Stone angol énekes, dalszerző lép fel

világturnéja egyik állomásaként Veszprémben.

A már hagyományosnak mondható, 7. évébe lépő Rozé, Rizling és Jazz Napok – a tavalyi évhez hasonlóan – kibővített területen jelentkezik az Óváros téren, ahol a naponta 3 ingyenes jazz, illetve jazz-ihlette koncert mellett a balatoni régió borászatai valamint a kézműves gasztronómia képviselői gondoskodnak az élményről – július 6-15 között.