Törőcsik Mari: Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok

Törőcsik Mari
Vágólapra másolva!
A nemzet színésze, Törőcsik Mari november 23-án, csütörtökön ünnepli 82. születésnapját. A kórházban lévő színésznőt a Nemzeti Színház társulata szívhez szóló üzenettel lepte meg. 
Vágólapra másolva!

A nemzet színésze, Törőcsik Mari november 23-án, csütörtökön ünnepli 82. születésnapját. A művésznőt a Nemzeti Színház társulata egy meglepetéssel köszöntötte fel délután a szombathelyi Markusovszky kórházban. A társulat tagjai személyes üzeneteket írtak, és egy közös üzenetet is megfogalmaztak.

Drága Mari!
A Nemzeti társulata nagy szeretettel gondol Rád születésnapodon. Isten éltessen Téged, az örökifjú színésznőt - várunk vissza a színpadra, hogy játékoddal további örömet szerezzél nekünk is, a közönségednek is. „Amit szeretünk, abban a lelkünk van" – mondtad nem olyan rég Luka szerepében a Nemzeti Színház színpadáról. A mi lelkünk Tebenned van, drága Mari!
Mielőbbi gyógyulást kíván a Nemzeti teljes társulata!

Forrás: Eori_Szabo_Zsolt

Törőcsik Marit Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György telefonon köszöntötte fel, az Úri muri próbájáról hívták fel. A köszöntés örömére Törőcsik Mari is üzent a társulatnak: „a Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt az ágyban fekszem és beszélek. Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami

Egyszer nevetve felszóltam a műszaknak: nem azért dicsérgetem magukat, hogy éppen csak örömet okozzak, hanem ha rám esik valami, akkor nekem végem van. - úgyhogy jókat röhögtünk.
Hogy mondjam...nincs ennél több. Mindjárt sírva fakadok! Nagyon szeretem a Nemzeti Színházat a pincétől a padlásig.”

Törőcsik Mari Forrás: Nemzeti Színház

Anatolij Vaszilijev világhírű orosz rendező, Törőcsik Mari barátja, emailben köszöntötte a művésznőt. A levelet Kozma András dramaturg tolmácsolta:

Drága, szeretett Mari!
Mindig hiányzol. Még amikor megfeledkezem Rólad, akkor is hiányzol. És mindenkinek, akivel színházi szemináriumok során találkozom, Rólad mesélek! Büszke vagyok Rád és rajongok érted.
Születésnapod alkalmából köszöntelek Téged!
A Te Anatolijod
Kelj fel és menj ki sétálni. Ősszel minden olyan szép és szomorú.