Amerikában állítják ki a 10 szerencsés művész alkotásait

Art Market Budapest
2015
Vágólapra másolva!
Elindult a Hungary Emerging elnevezésű művészeti program. A kezdeményezés kiállítássorozattal biztosít bemutatkozási lehetőséget fiatal magyar képzőművészeknek. 
Vágólapra másolva!

Elindult a Hungary Emerging nevű program, aminek lényege, hogy kiállítássorozaton keresztül biztosít bemutatkozási lehetőséget fiatal, Magyarországon vagy külföldön élő magyar képzőművészeknek. A program célja, hogy a feltörekvő alkotók a

nemzetközi színtéren is ismertséget szerezzenek.

A művészeknek jelentkezniük kell, ha szeretnének részt venni a programban. A beküldött jelentkezésekből szakmai testület választja ki azt a 10 alkotót, akik bemutatkozhatnak a Hungary Emerging kiállításon. Az értékelő bizottság művészeti szakemberei többek között akadémiai területen, valamint New York legismertebb galériáinál szerezték tapasztalataikat. A Magyar Foundation of North America ügyvezető igazgatója, Jo Anne Barnhart azt mondta, a szervezet küldetése, hogy „a magyar kultúrát, kulturális együttműködéseket és az ezekhez kapcsolódó kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákat népszerűsítse. Azzal, hogy az alapítvány

egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy bemutatkozhassanak a globális közönség előtt, a világ elismerje és megismerje különleges tehetségüket.”

A Hungary Emerging programot egyébként az idei Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti vásáron jelentették be.

A tavalyi közönségcsúcs is megdőlhet a magasművészet Sziget fesztiválján

24 ország 500 művészének többezer alkotása 6000 négyzetméteren, megfűszerezve izgalmas programokkal a köztéri szoborállítástól egy jeruzsálemi sztárséf vendégszerepléséig - október 12-től négy napon át újra nyitva tart a Millenárison a régió vezető művészeti vására, az Art Market Budapest. Ledényi Attila alapító-igazgatót kérdeztük az idei újdonságokról.

Az érdeklődő művészek 2017. december 31-ig jelentkezhetnek a programra, a kiválasztottak nevét pedig 2018 januárjában hirdetik ki. Ezek a művészek a jövő év folyamán az Egyesült Államok több pontján tervezett kiállításokon mutatkozhatnak be. A program részletei itt olvashatók.