Nagy magyar siker Marton Éva nemzetközi énekversenyen

Vágólapra másolva!
Most rendezik meg harmadszor a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt. A páratlan világkarriert elért operaénekesnő - talán nem véletlenül - tanárként is csodákra képes. Négy tanítványa kapott már Junior Príma díjat, egyik tanítványa pedig megnyerte az első Marton Éva versenyt, és azóta a bécsi Staatsoper szerződtette. A második énekverseny győztese pedig glyndebourne-i fesztiválra kapott meghívást. 
Vágólapra másolva!

Marton Éva minden díjat megkapott a világban és Magyarországon is. A Times az év énekesnőjének választotta, James Levine, a Metropolitan legendás főzeneigazgatója 1983-ban, amikor a Metropolitan százéves évfordulóját ünnepelték, Marton Évát kérte meg, hogy ő nyissa meg a gálát, Turandot áriájával. Azt mondta, azért, mert Marton Éva a következő száz évet szimbolizálja.

Állva tombolt a közönség a legtöbb fellépése után mindenhol a világon fotó: Talán Csaba

Itthon Kossuth-díjjal és Corvin-lánccal tüntették ki, a Nemzet Művésze, a Zeneakadémia Professzor Emeritája, a Magyar Szent István Rend kitüntetettje.

Nincs olyan nagy operaház a világon, ahol ne énekelt volna hihetetlen sikerrel. A minden túlzás nélkül csodálatos művésszel az Origo a múlt héten készített hosszabb interjút.

Marton Éva tegnap pedig interjút adott Andor Évának a TV2 Tények Este című műsorának, itt megnézhetik a beszélgetést.