Őszintén beszél pályájáról Törőcsik Mari és Mészáros Márta

Törőcsik Mari és Mészáros Márta
Vágólapra másolva!
A napokban jelent meg az Aurora Borealis – Északi fény című beszélgetőkönyv, amelyben az azonos című film forgatókönyvírója, Pataki Éva beszélget a film rendezőjével és egyik főszereplőjével, Mészáros Mártával és Törőcsik Marival. A két kivételes művésznő így forgatás közben idézett fel emlékeket a pályájáról: a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, pályatársakról, kalandokról. Október 4-én 19 órakor Mészáros Márta 26. alkotását, az Aurora Borealis – Északi fény-t premier előtt vetítik a Puskin moziban, ezután pedig könyvbemutatót tartanak, ahol Kolozsi László beszélget Pataki Évával és Mészáros Mártával.
Vágólapra másolva!

Az Aurora Borealis – Északi fény című beszélgetőkönyv a közös alkotás folyamatát, az azonos című film születését kíséri végig. A film részben az utolsó szemtanúk vallomása a háborús idők borzalmairól, de leginkább mégis emberségről, szeretetről és szépségről szól. Ennek kapcsán cseveg felszabadultan és beszélget szomorkásan filmről, pályatársakról, női sorsokról, háborúról, túlélésről a két művész, Törőcsik Mari és Mészáros Márta, a könyv tartalma így ajánlója szerint egyszerre

Törőcsik Mari és Mészáros Márta Forrás: Kürti István

A Kossuth-, Balázs Béla- és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta legújabb alkotása, az Aurora Borealis – Északi fény Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével október 19-én kerül a mozikba a Filmteam gyártásában, a Vertigo Média forgalmazásában.

A film két idősíkon futó, fordulatos családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál között lebeg, Olga

egy mélyen elhallgatott titokra bukkan.

Kutatása az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A film helyenként krimiszerűen, de nagy érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a szégyenről, a titkok okozta sérülésekről és a hazugság leleplezésének felszabadító erejéről.

Október 4-én 19 órakor a film már premier előtt látható lesz a Puskin moziban.

A vetítés után a könyvbemutatón Kolozsi László beszélget Pataki Évával és Mészáros Mártával.


Az Aurora Borealis – Északi fény-t október 3-án, 19 órakor az Allee moziban, illetve október 15-én a Szentendre P'art moziban is meg lehet majd nézni premier előtt. A közönség az előbbi vetítés után Mészáros Mártával, az utóbbit követően pedig Pataki Évával találkozhat.