Háromméteres zongorán játszik a két zseni

Boros Misi és Bogányi Gergely
Boros Misi és Bogányi Gergely
Vágólapra másolva!
A Kossuth-díjas Bogányi Gergely és a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató felfedezettje, Boros Misi közös koncertet adnak a Müpában december 6-án.
Vágólapra másolva!

Közös koncertre készül a Kossuth-díjas Bogányi Gergely és Boros Misi, akit leginkább 2014-ben a Virtuózok-ból ismert meg az ország. December 6-án a Müpában lesz a közös fellépés, amelynek szerdán volt sajtótájékoztatója Bogányi Gergely azt mondta, „Boros Misi

Számára a sok koncert és fellépés nem megterhelést, hanem inspirációt jelent”. A hangversenyaz A Mester és tanítványa, és a felálláson kívül további különlegessége, hogy

itt mutatkozik be először a Bogányi-zongora 296 centiméteres, új full-size változata.

Bogányi Gergely és Boros Misi ezeken játszanak majd Schubert- és Mozart-műveket a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarának kíséretében, Bogányi Tibor vezényletével.

Boros Misi és Bogányi Gergely Forrás: Virtuózok

Az új zongora a 2015-ben bemutatott modellel

csak formavilágában egyezik,

a műszaki tartalma teljesen új fejlesztés. Elsősorban azért, mert nem csupán rezonánsa, hangzóegysége karbonkompozit alapú, hanem teljes kalapácsmechanikája is.

Batta András, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy „a Virtuózok nem csupán a tehetségről, hanem a kidolgozott zenei produkcióról is szól, az ehhez szükséges mesterségbeli tudás átadásához pedig kiváló zenetanárok kellenek. Őket ismeri el az alapítvány 2016-ban létrehozott A legjobb zenetanár díja, amelyet idén a december 6-i koncerten adnak át három kiválasztott pedagógusnak.

Peller Mariann, a Virtuózok producere pedig azt mondt szerdán, hogy a tehetségkutató harmadik évadában feltűnt, szklerózis multiplexszel diagnosztizált 23 éves Bonino Anna-Sofia gyógykezelésének támogatására elindítottak egy online jótékonysági árverést. Érekességként Forma 1-es pilóták, köztük Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Kimi Raikkönen és Fernando Alonso által

dedikált bukósisakra lehet licitálni.

A bevételt a december 6-i koncerten adják majd át Bonino Anna-Sofiának, aki egyébként betegsége ellenére sem hagyott fel a hegedüléssel. Korábban azt mondta, missziójának érzi, hogy reményt adjon az embereknek.