Robbie Williams nélkül ünnepel a Take That

Robbie Williams koncert, Groupama Aréna, Budapest, 2017 tehetségkutatós galéria
Robbie Williams az angol X faktorban zsűrizett
Vágólapra másolva!
Bár korábban éppen ennek ellenkezőjéről szóltak a hírek, nagyon valószínűtlen, hogy Robbie Williams csatlakozna a turnéhoz, amellyel egykori zenésztársai a Take That alapításának 25. évfordulóját ünneplik.
Vágólapra másolva!

Robbie Williams nemrégiben a saját európai szólóturnéjának utolsó koncertjeit is lemondta, és a The Sun szerint arra sincs szinte semmi esély, hogy – a korábbi tervekkel ellentétben – fellépjen a Take That jubileumi, és egyben valaha volt legnagyobb turnéján.

Robbie Williams a Groupama Arénában adott 2017-es budapesti koncertjén Fotó: Polyák Attila - Origo

A rajongóknak korábban reménykedésre adott okot, hogy Robbie Williams nagy titokban közösen vett fel néhány számot Gary Barlow-val, Mark Owennel ás Howard Donalddel, de az már biztosnak tűnik, hogy ezeket élőben nem hallhatja tőlük ebben a felállásban a közönség.

Bennfentes információk szerint

a Take That immáron trióként tekint önmagára,

mert azt a reményt már jóval korábban feladták, hogy egykori ötödik tagjuk, Jason Orange visszatérjen a formációhoz.

Annak, hogy három helyett négyfős legyen a Take That, főként egyeztetési okai vannak: az együtteshez közel állók azt mondják, hogy Barlow, Owen és Donald eleve azonos időbeosztás szerint dolgoznak, Robbie Williams szólóprojektjeinek ütemezésével viszont már nagyon nehéz volna tervezni.

Így aztán hiába volt meg Robbie Williams részéről is a lelkesedés, amikor felvetődött a több földrészen is átívelő turné ötlete, egyelőre csak annyi marad a kötődése egykori együtteséhez, hogy ő a Take Thatről szóló The Band című musical executive producere. Ez a produkció jövő kedden debütál majd Manchesterben.

Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange, Mark Owen és Robbie Williams együtt léptek fel San Remóban 2011 februárjában Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Bár Robbie Williams annak idején Gary Barlow-val való súrlódásai miatt lépett ki a Take Thatből, ezeknek a valaha volt személyes konfliktusoknak – ahogy arról közös daluk, a Shame is tanúskodik – már semmiféle szerepe nem lehet a bandaegyesítés elmaradásában. A 90-es évek sikercsapatának négy tagja egy 2011-es közös turné után egy alkalommal még idén februárban is lépett föl együtt.

Az viszont sokakban felmerült indokként az egyeztetési nehézségeken túl, hogy Robbie Williams esetleg kímélni akarja magát, és már csak ezért sem vállal erején felül fellépéseket. A brit szupersztár nemrég ugyanis többször is elmondta, hogy

a hírnévvel járó életvitel és az állandó reflektorfény soha nem tettek jót az egészségének,

sőt kifejezetten megnehezítették a depresszióval vívott harcát. A The Sunday Times Magazine –nek adott interjújában egyenesen úgy fogalmazott, hogy