Szexuális szekta vezetésével vádolják az R&B sztárt

R. Kelly
LAS VEGAS, NV - NOVEMBER 07: Recording artist R. Kelly perfoms onstage during the Soul Train Weekend Concert 2015 at the Mandalay Bay Events Center on November 7, 2015 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Paras Griffin/BET/Getty Images)
Vágólapra másolva!
R. Kellyt azzal vádolják, hogy több fiatal nőt tart fogva, akiknek életét szektavezérként irányítja, és szexuálisan is kihasználja őket. Az R&B előadó tagadja a vádakat. 
Vágólapra másolva!

Arról, hogy R. Kelly állítólag nőket tart fogva, a BuzzFeed számolt be egy hosszú cikkben, az érintettek szüleire hivatkozva. Három fiatal nő szülei nyilatkoztak, akik arról beszéltek, hogy a gyerekeik azért kerültek közel az énekeshez, hogy beindítsák zenei karrierjüket, R. Kelly pedig visszaél ezzel.

A beszámolók szerint a nála élő nők egész életét irányítja. Megszabja, hogy mit ehetnek és mit viselhetnek, beleszól a napirendjükbe, és a szexuális életüket is irányítja, ráadásul kamerával rögzíti is.

Néhány szülő a rendőrségnek is jelezte a visszaéléseket, de a nők azt állították, hogy nem tartják őket akaratunk ellenére fogva.

A szülők rá sem ismernek a gyerekeikre

A cikkben megszólaltatnak egy szülőpárt, akik több éve harcolnak azért, hogy visszakapják a lányukat, és az anya a munkáját is feladta, hogy R. Kelly szektája után nyomozzon. Az FBI-t is tájékoztatta arról, hogy milyen eredményekre jutott, de a lányuk nem számít eltűnt személynek, mivel R. Kellyvel él, és állítólag még jól is érzi magát.

R. Kelly hírnevét nem tépázták meg eddig a vádak Forrás: Getty Images/BET/Paras Griffin

A szülők utoljára 2016 decemberében találkoztak a lányukkal, és azt mondják, olyan volt,

mintha átmosták volna az agyát.

Folyamatosan azt mondogatta, hogy szerelmes R. Kellybe, és az énekes a gondját viseli.

A cikkben három, R. Kelly belső köreihez tartozó ember is megszólal, akik elmondták, hogy hat nő él ilyen körülmények között az énekes különböző ingatlanjaiban.

Korábbi személyi asszisztense arról beszélt, hogy a fiatal nők azt hitték, luxusban élnek majd az énekesnél, ehelyett viszont könyörögniük kell az ételért is. Ha nyilvánosan mutatkoznak, a nőknek állítólag tréningruhát kell ölteniük, hogy ne legyenek olyan vonzók, és más férfiakra rá sem nézhetnek, az énekest pedig apunak (Daddy) kell szólítaniuk.

Ha megszegik a szabályokat, büntetést kapnak:

a nőket a személyi asszisztens beszámolója szerint R. Kelly megszidja vagy akár bántja is.

Az énekes állítólag a nők telefonjait is elvette, és új készülékeket adott nekik, meghatározva, hogy kit hívhatnak fel.

Nem új keletűek az énekes elleni vádak

Minden nő, aki vele él, a beleegyezési korhatárnál idősebb, amely a két érintett amerikai államban, Illinois-ban és Georgiában 17, illetve 16 év. Ez azért is fontos körülmény, mert 2008-ban, Illinois államban R. Kelly már bíróság elé állt gyerekpornográfia készítése miatt, de a hat és fél évig húzódó eljárásban mind a 14 vádpontban felmentették.

R. Kellynek volt már egy elhúzódó pere Forrás: Getty Images for BET/Earl Gibson Iii

Emellett több polgári pert is indítottak az énekes ellen fiatal lányok, illetve családjaik, amelyekben azzal vádolták, hogy visszaélt a hírnevével, hogy szexuális kapcsolatot létesíthessen kiskorú lányokkal. Ezek végül peren kívüli megegyezéssel értek véget, azaz az énekes fizetett a lányoknak, akik cserébe titoktartási szerződéseket írtak alá.

De nem csak kiskorúak vádolták meg zaklatással és különböző visszaélésekkel, hanem felnőtt nők is, viszont a perek rendre a bíróságon kívül rendeződtek.

R Kelly mindent tagad

R. Kelly ügyvédje, Linda Mensch közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy az énekest felzaklatták az állítólagos tetteiről szóló hírek, és minden vádat határozottan tagad - írja a BBC.

Mensch korábban a BuzzFeed megkeresésére is válaszolt: azt írta e-mailben, hogy nem érti, miért ragaszkodnak az emberek ahhoz, hogy aláássák egy nagy művész hírnevét, aki szereti a rajongóit, éjt nappallá téve dolgozik, és mindenkivel törődik.

R. Kelly minden vádat tagad Forrás: Getty Images/Mike Pont

- írta az ügyvéd. Azt is hozzáteszi, hogy R. Kelly megérdemli a magánéletet, és ezt mindenkinek tiszteletben kellene tartania.

Az 50 éves R. Kelly majdnem 60 millió albumot adott el több mint két évtizedes karrierje alatt. Legnagyobb slágere az I Believe I Can Fly volt, de azóta is hatalmas az érdeklődés a koncertjeire, és rendszeresen felbukkan tévéshow-kban és rádióműsorokban.