Lerch Istvánról lemondtak az orvosok, de jobban van

Lerch István zeneszerző zenész
Budapest, 2007. április 9. Lerch István zeneszerző-billentyűs-énekes április 12-én jól ismert dalok mellett új szerzeményeket is megszólaltat Budapesten a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Vitába keveredett a Facebookon Lerch István felesége a zenész rajongóival, közben férje állapotáról is beszámolt.
Vágólapra másolva!

Még januárban kapott agyvérzést Lerch István, a V'Moto-Rock egykori tagja, akit azóta is kórházban kezelnek, és már egy ideje nem érkezett hír az állapotáról. A Bors most észrevette, hogy felesége, Enikő a Facebookon posztolt az állapotáról.

Enikő a rajongók kérdésére válaszolt, akik Lerch állapotáról érdeklődtek egy elefántos videó kapcsán, amit, mint később kiderült, ő osztott meg Lerch Facebook-oldalán. Többen felháborodtak ugyanis azon, hogy valaki használja a zenész Facebook-oldalát. Enikő azt válaszolta, hogy ő osztotta meg a videót, viszont egyes rajongóknak ez továbbra sem tetszett, mert szerintük a poszt megtévesztő volt.

Lerch István zeneszerző-billentyűs-énekes Forrás: MTI/Kollányi Péter

Enikő erre azt válaszolta, hogy férje már

több mint öt hónapja van kórházban,

és volt, "amikor egy petákot sem adtak az életéért". Beszámolt arról, hogy mutat neki videókat, üzeneteket, de mivel nem tudja a telefont kezelni, ezt ő teszi meg helyette.

Egy későbbi hozzászólásban pedig részletesen is beszámolt férje állapotáról:

Ellátása kitűnő, az ablaknál fekszik, fákat nézeget, húszpercenként ránéznek, orvos is ellenőrzi mindennap. Az idegsebészeten már két hónappal ezelőtt lemondtak róla. Hosszú még az út. Felesége, Enikő" – írta.