Chris Cornell felesége szerint nem öngyilkosság történt

Chris Cornell
TORONTO, ON - SEPTEMBER 11: Musician/actor Chris Cornell and wife Vicky Karayiannis arrive at the premiere of "Machine Gun Preacher" at Roy Thomson Hall during the 2011 Toronto International Film Festival on September 11, 2011 in Toronto, Canada. Jason Merritt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Chris Cornell családja nem ért egyet a detroiti igazságügyi orvoszakértővel, aki arra a következtetésre jutott, hogy a Soundgarden és az Audioslave énekese öngyilkos lett csütörtök éjjel.
Vágólapra másolva!

"A toxikológiai tesztek eredménye nélkül nem tudhatjuk, hogy mi ment végbe Chrisben, vagy, hogy bármilyen anyag hozzájárult-e a halálához" - írta a Billboardon idézett közleményében Kirk Pasich, a család ügyvédje és Vicky Cornell, Chris Cornell özvegye.

Arra utalnak, hogy a korábban drogfüggőséggel küzdő zenész esetleg véletlen túladagolás áldozata lett. Beszámoltak arról is, hogy Cornell az Ativan nevű nyugatót szedte, amelyet felírtak neki, és elképzelhetőnek tartják, hogy többet vedd be a szerből az ajánlott adagnál.

- írják a közleményben. Hozzáteszik, hogy az Ativan mellékhatásként paranoiás és szuicid gondolatokat, illetve az ítélőképesség megromálását okozhatja.

Vicky Cornell arról is beszámol, hogy a koncert után telefonon beszélt férjével, és furcsának találta a beszédét.

"Amikor elmondta nekem, hogy

talán bevett egy-két plusz Ativant,

kapcsolatba léptem a biztonságiakkal, hogy nézzenek rá" - írta.

Chris Cornellnek és második feleségének két tinédzserkorú gyereke van Forrás: AFP/2011 Getty Images/Jason Merritt

Az 52 éves Chris Cornellt

nem sokkal a Soundgarden szerdai koncertje után találták holtan detroiti hotelszobájában.

Az énekes a fürdőszoba padlóján feküdt zsinórral a nyaka körül. Az orvosszakértő csütörtöki közleményében azt írta, hogy Cornell felakasztotta magát.

A beszámolók szerint jó hangulatban volt a koncerten és utána is, beszélgetett a rajongókkal, mielőtt visszatért volna a közelben található hotelbe.

"Ami történt, megmagyarázhatatlan. Remélem, hogy a további orvosi jelentésekből új részletek derülnek ki. Tudom, hogy szerette a gyerekeit, és nem bántotta volna őket azzal, hogy önkezével vet véget az életének" - írta Vicky Cornell, megköszönve a rajongók támogatását.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!