"Nehogy elrontsd az adóbevallásod!" - művészek az 1%-ért

bátor tábor családi tábor 2016
Bátor Tábor, családi tábor, 2016.
Vágólapra másolva!
A Bátor Tábor munkatársai úgy gondolják, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az 1 százalék felajánlása mennyire fontos a civil szervezeteknek: sokuknak valóban a túlélést jelenti. Idén költők, zenészek, képzőművészek, színészek fogtak össze, hogy ennek jelentőségére felhívják az emberek figyelmét, ugyanis a tavalyi évben is csak a jogosultak alig több mint fele nyilatkozott arról, melyik szervezetet kívánja ilyen módon támogatni.
Vágólapra másolva!
Bátor Tábor, családi tábor, 2016. Fotó: Csanádi Márton - Origo

A Bátor Tábor kampányt indított az 1 százalék népszerűsítésére. Hazai művészeket kértek fel, hogy készítsenek egy alkotást, amely az 1 százalék felajánlásának, a segítségnyújtás ezen egyszerű formájának a fontosságára hívja fel a figyelmet.

„Lackfi Jánost kértük fel először, aki már többször segített nekünk, hogy írjon verset az 1%-ról: ebből indult ki az ötlet - mondta Szécsényi Erzsébet, a Bátor Tábor marketing munkatársa. - A sokféle műfaj tette igazán színessé a kampányt, így született még egy vers Karafiáth Orsolyától, egy improvizációs színházi kisvideó a Grund Színház előadásában, zeneszám a Lóci játszik zenekartól, kép Weiler Pétertől, karikatúra Marabu rajztollából, bűvészmutatvány Hajnóczy Soma előadásában. A kampány célja az volt, hogy megmutassuk, rengeteg jó ügyet lehet támogatni. Ugyanakkor szerettük volna felhívni az adózók figyelmét, hogy a legkisebb összeg is hatalmas segítség. Kitölteni az 1% nyilatkozatot mindössze néhány perc, de életeket lehet változtatni vele."


Az alkotásokat a Bátor Tábor Facebook oldalán publikálták, ahol a következő alkotások érhetőek el:
Lackfi János: Egyszázalék, Marabu karikatúrája, Hajnóczy Soma bűvész videója, Lóci játszik: Nehogy elrontsd!, Karafiáth Orsolya: Ballada, hogy ne felejtsd el, a Grund Színház videója, Sárközi Richárd filmje: Te mennyit adsz magadból?