Súlyos betegeknek ad reményt a Virtuózok versenyzője

Bonino Anna-Sofia
Vágólapra másolva!
Május 19-én, pénteken már az utolsó elődöntő zajlik a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatón belül a Nagyok korcsoportjában. Kilenc páratlanul tehetséges fiatal zenész, négy énekes, egy tubás, egy klarinétos, egy szaxofonos, valamint két hegedűs méreti meg tudását a zsűri és természetesen a közönség előtt. A cél nem kevesebb, mint bejutni a döntőbe. Erre három fiatalnak lesz lehetősége, de az, hogy pontosan kiknek, csak pénteken derül ki a Duna TV-n.
Vágólapra másolva!

A Kicsik és a Tinik mezőnyében már megvannak a Virtuózok hármas befutói. A Kicsik közül Abouzahra Amira (hegedű), Remenyik Balázs (zongora) és Simic Alexander (cselló), a Tinik versenyében Nyilas Gyöngyvér (marimba), Nagy Zoltán Ferenc (klarinét) és Kis Radu (hegedű) szerepel majd a május 26-i döntőben.

Soha nincs könnyű dolga a Virtuózok zsűrijének. Forrás: Virtuózok

Május 19-én, a Nagyok korcsoportjának utolsó elődöntőjén dől el, hogy kik csatlakozhatnak hozzájuk.

Esélye van erre például egy Svájcban élő fiatal hölgynek, az olasz édesapától és magyar édesanyától született Bonino Anna-Sofiának is, aki úgy vágott neki a Virtuózok-nak, hogy két éve súlyos betegséget, screlosis multiplexet diagnosztizáltak nála. Anna-Sofia mégis részt vesz a műsorban, méghozzá azzal a szándékkal, hogy

reményt nyújtson mindenkinek, aki bármilyen kórral küzd -

hiszen a zene által nemcsak a lélek gyógyul, hanem a test is energizálódik.

Bonino Anna-Sofia Forrás: Virtuózok

A Nagyok korcsoportjának győztese még akár a műsor abszolút nyertese is lehet: ez a Virtuózok fináléjában dől el, amelyre június 2-án kerül majd sor.

Az idei Virtuózok

A Virtuózok új évada április 7-én kezdődött egy felvezető műsorral. Április 14-től péntekenként a különböző korcsoportok válogatóműsorait rendezik meg, amelyekből kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A Tinik, a Kicsik és a Nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 26-i döntőbe, ahol kihirdetik a korcsoportok győzteseit.

A június 2-i fináléban pedig megszületik az abszolút nyertes, aki 2017 Virtuóza lesz.
A tévéműsorban odaítélt korcsoportdíjak, a fődíj és a pénzjutalom mellett a versenyzők számos különdíjat, koncertlehetőséget, szakmai megmérettetést, mesterkurzust, ösztöndíj-programot nyerhetnek el.

A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált. A műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít. A zenei tálentumok bemutatása mellett a Virtuózok törekvése, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

Az Armel Opera Festival felajánlásaként Berlinben, Londonban, illetve a Carnegie Hallban biztosítanak fellepési lehetőséget a győzteseknek.
A két korosztályos győztes a Berlin Philharmonie koncerttermében, valamint Londonban, a Mozart Players kíséretével adhat koncertet, a fődíjas (akit a három korosztályos győztes közül a közönség szavaz meg) a New York-i Carnegie Hallban léphet a nagyközönség elé.

Ezen kívül az Erste Bank felajánlott a fődíjasnak havi 1 millió forintot, a két korosztályos győzteseknek pedig havi 500.000 forintot egy éven át.